Câți muscari sunt în Statele Unite?

La această întrebare a răspuns recent un studiu comandat de American Fly Fishing Trade Association (AFFTA) prin care s-a dorit o evaluare a acestei piețe. Principalele date ale studiului sunt:
Citește mai mult...

„Opriți distrugerea râurilor!”

Pe 27 august a avut loc un protest al ecologiștilor pe râul Capra, în amonte de Lacul Vidraru, împotriva construirii ilegale a microhidrocentralelor. Protestul a fost organizat de către asociațiile Salvați Dunărea și Delta, Ecopolis și Miliția Spirituală.Citește mai mult...

Premiile International Fly Tackle Dealer - 2012

În perioada 16-18 august 2012 a avut loc reuniunea International Fly Tackle Dealer - IFTD - organizată de American Fly Fishing Trade Association (AFFTA).

Cu această ocazie au fost decernate următoarele premiile pentru anul 2012:

Citește mai mult...

Pastrăv pe arcuri....

Brian Haimes și Sal Denaro au realizat 2 miniroboți ce imită păstrăvii curcubeu și care vor fi folosiți la filmările unei noi producții cinematografice...

Citește mai mult...

Jim Hardy 1927-2012

Săptămâna trecută, lumea pescarilor a fost îndoliată de decesul lui James Leighton Hardy. Acesta reprezenta ultima legătură directă dintre compania Hardy & Greys Ltd și familia fondatoare.

S-a născut în 1927, a absolvit la Uppingham în 1944, după care s-a înrolat în armată. A revenit în 1948 în Marea Britanie și s-a alăturat companiei familiei sale ce producea renumitele materiale de pescuit. De atunci a fost puternic implicat în firma Hardy, iar din 1992 a rămas consultant activ al celebrei companii.
Citește mai mult...