Catalog Hardy & Greys 2012

Au apărut noile cataloage pe anul 2012 ale firmelor Hardy și Greys.

Firma Hardy, cu o istorie de peste 140 de ani, este una dintre cele mai importate firme producătoare de materiale pentru pescuit la muscă. Greys, înființată în anul 1968 de un fost angajat al firmei Hardy, a fost achiziționată de către Hardy în 1999.
Citește mai mult...

Pescuitul la muscă al non-salmonidelor

Știuca, roșioara, crapul, babușca, bibanul, mreana, cleanul, șalăul, linul, plătica... de fapt toți peștii de apă dulce pot fi prinși la muscă. Este eficient, provocator și mult mai simplu decât credem. Dominic Garnett prezintă în cartea sa „Flyfishing for Coarse Fish” această nouă abordare ce conduce, cu siguranță, la un nou hobby.

Peștii din toate speciile mușcă la artificială. Adesea, pescarii consumă mult timp și energie pentru a convinge peștii să muște la noile tipuri de momeli, însă pierd din vedere că hrana lor naturală se află pretutindeni în jurul lor: de la cel mai mic lac, la cel mai mare râu toți peștii se hrănesc cu nimfele aflate în diverse stadii de dezvoltare, mici crustacee, fluturi, gândăcei, albine șamd. Oricine poate vedea pe suprafața apei cercurile și micile sărituri ale peștilor. Citește mai mult...