EFTTEX - 2015

_DSC0001

În perioada 11-13 iunie s-a desfășurat la Varșovia a 34-a ediție a European Fishing Tackle Trade Exhibition.


_DSC0150
EFTTA s-a înființat în 1981 la Londra și este o asociație ce reprezintă interesele sectorului de unelte de pescuit, din 1982 organizând aceste târguri de profil ce se bucură de participarea a sute de expozanți.


Unul dintre punctele centrale de atracție ale evenimentului este Best New Products Awards, competiție la care au participat anul acesta aproape 200 de produse, grupate în 17 categorii. Noutățile din sfera pescuitului cu musca artificială nu au lipsit, cu toate că ponderea acestui sector este mai redusă comparativ cu alte stiluri de pescuit._DSC0008
Lansete...


La secțiunea Best New Fly Rod au fost prezentate Sage MOD, Hardy Zephrus, Redington Hydrogen, A Jensen Fly Fishing Cheetah și Weihai Crony GC Pro.


A fost o ciocnire a titanilor Sage și Hardy, primul venind cu un
model ce caută să acopere spațiul larg dintre extrem de rapida ONE și aproape parabolica CIRCA, iar Hardy a prezentat succesoarea actualei serii de succes Zenith. Sage a câștigat competiția, Hardy nevenind cu un produs nou în sensul tare al termenului. Ca la orice asemenea competiție, criteriile de desemnare a unui câștigător sunt complexe, în mare parte obiective, dar dacă intră în calcul strict performanța și plăcerea de a pescui cu o lansetă pe durata unei zile, atunci câștigătorul ar fi fost de departe Redington Hydrogen. În fiecare an Redington este prezent pe piață cu noi produse excelente ce sunt demne de toată atenția noastră. O mențiune specială merită danezii de la A Jensen, care prin seria Cheetah propune pescarilor de somon un produs premium, de o calitate și finisare excepțională. Nu în ultimul rând trebuie amintiți chinezii de la Crony ce au prezentat la această secțiune o lansetă rapidă și sensibilă, realizată din materiale de cea mai bună calitate. Au o gamă largă de produse și în zona pescuitului la muscă, de la lansete clasice de bambus, fibră de sticlă și carbon... produse imbatabile la raportul preț-calitate.


_DSC0089

Sage MOD 9ft #5 - desemnată câștigătoarea secțiunii - este noua serie de lansete a căror acțiune se situează între ONE și CIRCA. Excelentă pentru lansări precise și delicate la distanțe scurte, cu o rezervă de putere ce permite scoaterea facilă a peștilor mari. Lansetele de o singură mână sunt din patru segmente, blank-ul se bazează pe Konnectic Technology, sunt de 9 picioare și clase de la #2 la #6.
Categorie preț: peste 300 Euro


hardy_efttex
Hardy Zephrus 9ft #5 - serie de lansete bazată pe tehnologia SINTRIX 440 ce conferă blank-urilor o greutate redusă, sensibilitate ridicată, un excelent control al șnurului și un răspuns imediat la înțepare. Zephrus este o lansetă ce se pretează pescuitului în condițiile cele mai diverse, succesoarea clasicei serii Zenith a cărei producție va înceta.
Categorie preț: peste 300 Euro

_DSC0091

Redington Hydrogen 9ft #5 este lanseta cea mai ușoară din clasa sa, special construită pentru pescuitul păstrăvului. Echilibrată, prezintă o acțiune medie-rapidă și un excelent control al șnurului în cele mai variate situații de lansare.
Categorie preț: 200-299 Euro

_DSC0092

A Jensen Fly Fishing Cheetah 9ft #7 - folosește cele mai avansate tehnologii pentru a obține un blank extrem de ușor, dar cu un enorm potențial în casting. Lansetă cu o acțiune foarte rapidă, cu mâner extensibil pentru variantele de 10 și 11 picioare, acestea putând fi astfel transformate în lansete switch, dar și extrem de folositoare în pescuitul din barcă. Seria cuprinde șase modele de la 9 picioare clasă 6 la 11 picioare clasă 8.
Categorie preț: peste 300 Euro

crony

Weihai Crony GC Pro 9ft #6
Lansetă din patru segmente, carbon de calitate, înalt modular, ce îi conferă o acțiune rapidă, cu o bună sensibilitate, echilibrată, inele Fuji SiC, mâner din plută atent selecționată și prelucrată. Excelent finisaj și un raport preț-calitate imbatabil.
Categorie preț: 101-199 Euro_DSC0095
Mulinete...
Sage - câștigătoarea categoriei din acest an - a concurat cu noua serie CLICK, produs ce rafinează excelentul design și calitatea seriei de mulinete originale, în vreme ce Hardy a fost prezentă la acest eveniment cu o nouă versiune a câștigătoarei de anul trecut.
Redington Behemoth s-a remarcat prin design-ul avangardist, iar mulinetele prezentate de Scierra, Snowbee și A Jensen au excelat dpdv al materialelor, fiabilității și calității.Noua serie Sage CLICK prezintă un design atractiv și performanțe sporite față de seria originală.
Este o mulinetă cu un tambur de diametru mare, ce păstrează sistemul de frânare ajustabil pe clicheți, prezent și la seria originală și care și-a dovedit performanța și robustețea.


Categorie preț: 200-290 Euro
_DSC0097
Scierra Traxion 3
Mulinetă construită din aliaj de aluminiu 6061 de înaltă tehnologie, ce pune accentul pe durabilitate, performanță și design.
Remarcăm piciorul de prindere scufundat, profilul interior al tamburului în formă de U, sistemul de frânare etanș și accesul facil la butonul de reglare al acestuia.

Categorie preț: 200-290 EuroSnowbee Spectre Cassette Fly Reel #7/8 - mulinetă din seria Spectre, ușoară, din aliaj de aluminiu de calitate, un bun raport calitate - preț, ce permite o schimbare rapidă a tamburului.
Categorie preț: 101-199 Euro


_DSC0096
Redington Behemoth prezintă deja celebrul și extrem de performantul sistem de frânare din fibre de carbon cu o acțiune lină ce face față și celui mai agresiv pește.
Cu un design avangardist, este foarte ușoară și rezistentă.

Categorie preț: 101-200 Euro
_DSC0099
Hardy Ultralite CADD, variantă a modelului de top Ultralite SDS câștigător anul trecut, prezintă un tambur cu diametru mare și un sistem de frânare performant. Construită din aliaj de aluminiu 6061, este disponibilă în 8 mărimi, de la 3-5 la 10-13. Modelul pentru șnururi de 3-5 are un diametru al tamburului de 9 cm și cântărește doar 130g.
Categorie preț: 200-299 Euro
jensenT
A Jensen Target sunt mulinete cu un design unic, fabricate din titan. Seria cuprinde 4 mulinete de diferite mărimi, denumite după speciile de pești vizate: #2-4 Grayling, #4-6 Rainbow Trout, #6-8 Sea Trout, #8-10 Pike.
Categorie preț: 200-299 Euro
Șnururi...


_DSC0042


_DSC0067
Rio Single Handed Spey Line - câștigătorul categoriei - este un șnur construit special pentru cei care practică roll cast sau spey cast, cu un centru de greutate ce permite încărcarea efectivă a bățului, conducând astfel la lansări lungi și fără efort.
Disponibilă în clase WF4F- WF8F.

Categorie preț: sub 100 EuroSnowbee XS-Plus Extreme Distance M - șnur plutitor de 150 de picioare, special construit pentru lansări la distanță mare.
S-a dovedit o alegere comună în competițiile de gen, datorită profilului, structurii, diametrului subțire și tehnologiei de acoperire XS nano.
Disponibil în mărimi de la 5 la 9 wf.

Categorie preț: sub 100 Euro


_DSC0065
A Jensen Fly Fishing Big Fly Compound
Șnur construit special pentru lansarea imitațiilor mari, la știucă sau alți răpitori. Disponibil în variantă intermediară sau de suprafață.

Categorie preț: sub 100 Euro


Tiemco Sinking Salmon Leader
Leader din nailon ce se scufundă la fel de ușor ca cel din fluorocarbon, datorită tehnologiei speciale de tratare și acoperire a acestuia.

Categorie preț: sub 100 Euro
_DSC0094
Extreme Fly Leader
Leader împletit produs de
Vania Fly Fishing dintr-o combinație de două materiale - monofilament și fir textil - în lungimi de la 5 la 10 picioare și diferite culori.
Permite prezentări ușoare și extrem de precise.

Categorie preț: sub 100 Euro


Îmbrăcăminte...

_DSC0123


La această secțiune sunt prezente echipamente pentru diferite stiluri de pescuit, anul acesta câștigător fiind Daiwa GORE-TEX High Loft Winter Suit. Special concepute pentru pescuitul la muscă am remarcat următoarele produse:_DSC0022
Aquaz Dryzip Bootfoot

Wader de bună calitate, atât în ceea ce privește materialele, cât și manopera.

Formă anatomică, 5 straturi de țesătură rezistentă în partea inferioară a picioarelor, prevăzut cu fermoare impermeabile.

Cizmele sunt izolate termic, cu talpă de cauciuc sau pâslă.

Categorie preț: peste 300 Euro

_DSC0126
Snowbee Geo-5 FiveLayer Breathable Waders

Wader de calitate excelentă cu 5 straturi în partea de jos pentru o rezistență sporită.

Are o formă specială în zona genunchilor pentru a permite o mișcare cât mai liberă.

Categorie preț: peste 300 Euro


_DSC0125
Shimano RB01JM

Jachetă din Gore-Tex, impermeabilă, permite un acces ușor la buzunarele din față, are manșete duble pentru a reduce la minimum infiltrarea apei.

Categorie preț: 101-199 EuroRedington Palix River Wader

Produs accesibil, oferă durabilitate și confort la un imbatabil raport preț - calitate.

Are 3 straturi ranforsate în zona genunchilor și ciorapi din neopren dens.


Categorie preț: 101-199 EuroOchelari


_DSC0111
Best New Sunglasses/Headgear este o categorie nou-introdusă anul acesta la EFTTEX ce a atras nume mari precum Costa Sunglasses din Statele Unite, EYELEVEL din Marea Britanie și Svendsen Sport din Danemarca.


Costa Cortez - câștigătoarea categoriei - a prezentat ochelari cu ramă groasă ce blochează intrarea luminii din lateral.
Rama este extrem de rezistentă, cauciucată în zona nasului și urechilor pentru confort sporit.
Lentilele de o calitate excelentă sunt disponibile în policarbonat sau sticlă, în diferite culori pentru creșterea contrastului și reducerea reflexiilor.

Categorie preț: 200-290 Euro
_DSC0101
Svendsen Sport Lenz Optics Rouge
Cadru din titan și carbon, lentile Zeiss, protecție UV și antireflex, polarizați 100% pentru eliminarea disconfortului cauzat de reflexiile apei.
Categorie preț: 200-290 Euro

_DSC0109
EYELEVEL Quayside
Cadru anatomic, cu lentile polarizate de culoare roșiatică ce permit o vedere bună în zilele însorite.
Categorie preț: 20-25 Euro_DSC0113
Localplast Sea River
Ochelari fotocromatici cu lentile minerale asigură o vedere excelentă în toate condițiile de iluminare. Polarizați, anti-UV, anti-reflex.
Categorie preț: sub 100 Euro
_DSC0110
Tomany Lin Floating Sunglasses
Ochelari de soare ce plutesc în apă.
Categorie preț: sub 100 EuroGenți, cutii...

_DSC0070
Categorie care include produse pentru diverse stiluri de pescuit.

Anul acesta a fost câștigată de
Rapala Urban Hip Bag, o geantă purtată pe șold ce permite accesul ușor la diversele compartimente și oferă o mobilitate sporită.

Are un sistem de prindere a lansetei pe ambele părți.

Categorie preț: sub 100 Euro

_DSC0071
Snowbee Canvas Meon Fishing Bag

Geantă clasică, din pânză dublu laminată, plus un strat impermeabil.


Categorie preț: 101-199 Euro
Best Terminal Tackle


_DSC0137
Categorie eterogenă cu extrem de multe produse specializate pe stiluri variate de pescuit. Categoria a fost câștigată de Vania Fly Fishing True Hopper Set, imitații realizate din spumă de cauciuc ce asigură o flotabilitate excelentă. Piciorușele sunt realizate tot din spumă de cauciuc și sunt acoperite cu silicon, ceea ce le conferă elasticitate și rezistență. Imitații excelente pentru păstrăvi mari și clean.
Categorie preț: sub 100 Euro
_DSC0134
Fulling Mill Guides Choice Pike Fly Selection
Set de muște special concepute pentru pescuitul știucii la muscă artificială.
Categorie preț: sub 100 Eurotiemco
Tiemco TMC113BLH
Variantă a celebrului TMC103BL, realizat din sârmă mai groasă cu aceeași curbură. Construit din sârmă X1 ce permite legarea nimfelor sau muștelor ude. Fabricat de la #8 la #20, disponibil în cutii de 20 sau 100 de bucăți.
Categorie preț: sub 100 Euro