„Scuipați aici!”

scuipat-mic
Pe 22 noiembrie 2012, la Sala Palatului din Bucureşti, va avea loc cea de-a V-a Conferinţă Internaţională - Microhidrocentrale în România, organizată de ARmHE împreună cu REECO, și va reuni experţi şi persoane-cheie din domeniul microhidroenergiei din România şi Europa.

Citez din comunicatul
slobozit de REECO pe 16 octombrie... (sublinierile îmi aparțin):

„Potențialul hidroenergetic al României este exploatat în momentul de faţă în proporţie de 48%.
Apele curgătoare din zonele de munte ale României pot oferi, prin intermediul unor amenajări relativ simple, energie electrică la costuri mici şi cu impact redus sau chiar pozitiv asupra mediului înconjurător. Este adevărat, că puterea instalată unitară este mică, dar dacă se înmulţeşte aceasta cu 1000 - numărul aproximativ de amenajări posibile - puterea instalată la nivel naţional devine semnificativă!”

„Conform specialiştilor potenţialul hidroenergetic al României este de aproximativ 5900 MW, cu o posibilitate de creştere de până la 8000 dacă este şi Dunărea luată în calcul.
Din aceşti 8000 de MW, potenţialul pentru microhidrocentrale este de până la 1100 MW, din care sunt în funcţiune 300 de MW.”

Una din zonele cu un potenţial extrem de ridicat este judeţul Cluj, unde o companie străină ar putea construi 7 microhidrocentrale pe râul Someş. Valoarea proiectului se ridică la 220 de milioane de euro şi are ca scop dezvoltarea energiei din resurse regenerabile, prin valorificarea potenţialului hidroenergetic al râurilor de pe teritoriul Europei.”

„...Dan FLORESCU, SC HIDROELECTRICA S.A., Paul GHEORGHIESCU, Consultant independent şi Nicolae DEDULEA, Director, Cink Hidro Energy Karlovy Vary, Republica Cehă vor susţine
o conferință despre "Amenajarea integrală optimă a unui curs de apă"

PS: Între timp, alergăm nașii de tren despre care își dă cu părerea Mihai Necolaiciuc, actual consilier la o firmă de transport, ce a fost adus cu mare pompă din Statele Unite pentru a fi băgat
la bulău din cauza devalizării CFR-ului și eliberat după câteva zile, plus un flavour de început de campanie electorală cu spioni ruși, parchete și stenograme.... în rest, ca în titlu...