2013

Noutați: Hanak, Hardy, Greys, Fish Spines

  • Hanak
  • Hardy
  • Greys
  • Fish Spines
Citește mai mult…

International Fly Fishing Meeting

În zilele de 26 și 27 octombrie s-a desfășurat în localitatea Hasselt din Belgia a doua ediție a târgului bienal de pescuit la muscă organizat de clubul VVK Gammarus.
Citește mai mult…

Muscărici Fly Casting Day, ediția a V-a - interviu cu dl. Tudor Vreme

muscar22013_1

Pe 12 octombrie s-a desfășurat pe malurile Timișului a V-a ediție a Muscărici Fly Casting Day. Acțiunea, organizată de Clubul Muscăricilor Timișoara, l-a avut ca invitat pe instructorul de casting EFFA Veljko Andric, Loop Team Member, și a reunit 15 pescari din Timișoara, Sibiu și Deva. Desfășurat sub egida Federației Române de Pescuit la Muscă Artificială, evenimentul a inclus, pentru prima dată, un concurs de casting coordoat și jurizat de un instructor acreditat în cadrul căruia s-au notat atât tehnica cât și eleganța casting-ului. Partenerul evenimentului a fost Clinica de Bere din Timișoara care a produs special pentru acest eveniment o microșarjă a berii Caster - berea Clubului Muscăricilor din Timișoara. Dl. Tudor Vreme, președintele clubului, ne-a oferit cu amabilitate detalii de la această acțiune.

Citește mai mult…

Finala Națională de Pescuit la Muscă Artificială - interviu cu dl. Marius Neamț

muresf2013_1

În perioada 4-6 octombrie s-a desfășurat pe Mureș, la Răstolița, ultimul episod al acestui an competițional. Finala Națională de Pescuit la Muscă Artificială a reunit 21 de pescari care au concurat în 4 manșe, pe o vreme caracterizată de minime istorice ale temperaturilor pentru această perioadă, dar cu discuții destul de fierbinți. Organizatorii acestei competiții au fost dl. Raul Tătar, Fly Fishing Dedicated, AVPS Mureș și AVPS Cluj. Despre competiție și cele întâmplate la Mureș am discutat cu dl. Marius Neamț, Președintele Federației Române de Pescuit la Muscă Artificială.

Citește mai mult…

No Comment! - Valea Uzului

No Comment!
Microhidrocentrale Valea Uzului

Citește mai mult…

România al Campionatul European din Slovacia (partea a II-a) - interviu cu dl. Adrian Vlasiu

romania_fly

Cum arată premiile de la un Campionat European?

Adrian Vlasiu:
Primii trei clasați la individual primesc medalii. Același lucru se întâmplă și pe echipe. De asemenea, câștigătorul primește un platou argintat pe care se gravează numele acestuia, iar premiul trece la câștigătorul din anul următor.

Echipa României a fost formată din 5 competitori și 3 însoțitori... câteva cuvinte despre fiecare participant... Citește mai mult…

6 muște de la Mondialele din Norvegia

Belgianul Julien Lorquet, clasat pe locul al 3-lea la Campionatul Mondial din Norvegia, a vorbit în cadrul unui interviu publicat în revista Le Pêcheur Belge (oct 2013) despre muștele folosite la această competiție.
Citește mai mult…

România al Campionatul European din Slovacia (partea I) - interviu cu dl. Adrian Vlasiu

ceslovac_1

După excelenta prestație a echipei naționale a României la Campionatul European din Slovacia, dl. Adrian Vlasiu ne-a acordat următorul interviu despre cum s-a văzut această ediție din perspectiva sa de căpitan și de competitor cu experiență în cadrul concursurilor internaționale.

Citește mai mult…

Două zile de antrenament în Slovacia - interviu cu dl. Adrian Vlasiu

dsc_0714

Sâmbătă dimineața, o parte dintre membrii echipei României la Campionatele Europene de Pescuit la Muscă Artificială au ajuns în Slovacia. Timp de două zile, aceștia au efectuat antrenamente pe apele din zonă și au pus la punct primele strategii și tehnici. Adrian Vlasiu, căpitanul echipei României și, totodată, competitor, ne-a oferit duminică seara ultimele informații din Slovacia.

Citește mai mult…

Echipa României pleacă spre Slovacia - interviu cu dl. Adrian Vlasiu

ceff

A XIX-a ediție a Campionatului European de Pescuit la Muscă Artificială se va desfășura în Slovacia, în perioada 17-23 septembrie. La competiție s-au înscris concurenți din 15 țări, printre care și România, care va participa la această ediție cu o echipă completă. În dimineața zilei de 14 septembrie o bună parte dintre concurenți va pleca spre Slovacia, urmând ca echipa să fie completă în următoarele zile. Concursul va cuprinde 6 manșe, care se vor desfășura pe râurile Váh și Belá din regiunea Liptov și pe râul Poprad din regiunea Kežmarok. Cu câteva ore înainte de plecare, dl. Adrian Vlasiu, concurent și căpitan al echipei României, a avut amabilitatea de a ne acorda următorul interviu.

Citește mai mult…

Cupa Aventuri în Apuseni - interviu cu dl. Luca Moga Cupa Aventuri în Apuseni - interviu cu dl. Luca Moga Cupa Aventuri în Apuseni - interviu cu dl. Luca Moga Cupa Aventuri în Apuseni - interviu cu dl. Luca Moga

ariesavp2013_1

Între 6 și 8 septembrie s-a desfășurat a VI-a ediție a concursului de pescuit Cupa Aventuri în Apuseni, concurs open din cadrul Campionatului Național. Competiția a făcut parte din programul Târgului de Turism Rural Albac, fiind organizată de clubul Muscarilor din Baia de Arieș, cu sprijinul Consiliului Județean Alba. Despre participarea celor 28 de pescari la acest eveniment am vorbit cu dl. Luca Moga, președintele Clubului Muscarilor din Baia de Arieș, organizator al Cupei și concurent.

Citește mai mult…

Noutați 2014 - FFE

Flyfish Europe, distribuitorul european al firmelor Simms, Scientific Anglers, Waterworks Lamson, Smith Optics și Loon, pregătește deja noile produse pentru sezonul 2014. Îi mulțumim d-lui Stefan Schmid pentru amabilitatea de a ne prezenta câteva dintre acestea.

Citește mai mult…

Open Bucovina - interviu cu dl. Valerian Rebenciuc

bucovina2013_1

Între 23 și 25 august 2013 a avut loc Open-ul Bucovina, etapă din Campionatul Național de Pescuit la Muscă Artificială. 21 de pescari au concurat în 3 manșe pe Bistrița Aurie, partea superioară de la Cârlibaba în amonte. Despre această întrecere a muscarilor pe una dintre cele mai frumoase ape din țară am vorbit cu dl. Valerian Rebenciuc, organizatorul concursului și, de asemenea, participant la acest open.
Citește mai mult…

Campionatul Mondial din Norvegia - interviu cu dl. Luca Moga

norvegia_2013

În perioada 11-18 august 2013 s-a desfășurat în Norvegia Campionatul Mondial de Pescuit la Muscă Artificială. În regiunea Vefsna, la sud de Cercul Arctic, s-au reunit 125 de pescari, reprezentanții ai 27 de națiuni. România a participat cu 2 concurenți, dl. Luca Moga și dl. Pop Vasile. Despre apele din zonă, despre prezența sau absența peștilor, despre cum s-a pescuit și cum s-au văzut antrenamentele și manșele din perspectiva pescarilor români am vorbit cu dl. Moga, care a avut amabilitatea de a ne acorda acest interviu la câteva ore de la sosirea în țară.
Citește mai mult…

Gurghiu - un nou succes al FlyFishing Dedicated

gurghiu2013_1

FlyFishing Dedicated Club din Mureș a organizat între 2 și 4 august Open-ul Gurghiu, competiție din cadrul Campionatului Național de Pescuit la Muscă Artificială. Un peisaj deosebit, un râu îngrijit și un club activ par să fie ingredientele unei competiții de succes. Domnul Raul Tătar, competitor, campion național en titre și membru al clubului organizator, ne-a vorbit despre acest concurs.
Citește mai mult…

Arieșul Mic - în creștere

ariesmic2013_1

Între 19 și 21 iulie s-a desfășurat open-ul Arieșul Mic, competiție din cadrul Campionatului național de pescuit la muscă artificială organizată de Clubul muscarilor Baia de Arieș. Despre cum au decurs cele 6 manșe la care au participat 18 pescari, despre atmosfera din cadrul concursului, despre ape, pești și planurile Clubului muscarilor Baia de Arieș am vorbit cu dl. Luca Moga, președinte al clubului, organizator și participant la acest open.
Citește mai mult…

Cupa 3 Lacuri - spinning & muscă

cupa_3_lacuri

Cea de-a XI-a ediție a Cupei 3 Lacuri a prilejuit reîntâlnirea spinningului și a muscăritului în cadrul aceleiași competiții. 29 de pescari - 18 practicanți ai spinningului și 11 practicanți ai pescuitului la muscă - au concurat în trei manșe tematice a câte patru ore și jumătate pe Lacul Beliș-Fântânele, încercând să promoveze cât mai bine stilul pentru care au optat. În acest an, Cupa 3 Lacuri a fost organizată de Aqua Fishing Club și Aqua Transilvae, bucurându-se de sponsorizarea și parteneriatul Lauris, Cozma Lures, Trout Line, Loco Lures, Riverland, New Idea și RNP. Dl Dan Vasilescu, organizator și participant la spinning, și dl Mihai Vasilescu, concurent la muscă, ne-au oferit cu amabilitate informații și impresii de la acest eveniment.

Citește mai mult…

Sage METHOD & RIO Perception

La începutul lunii august, Sage va începe comercializarea noii serie METHOD, lansete cu acțiune ultra-rapidă, capabile să imprime șnurului viteze mari în lansări, un control desăvârșit al acestuia și atingerea unor distanțe foarte lungi....

Producătorul RIO a introdus pe piață noua serie de șnururi flotabile Perception ce oferă un control foarte bun în lansare și prezintă un indice de elasticitate redus datorat tehnologiei ConnectCore...

Citește mai mult…

Păstrăvul de Aur - interviu dl. Marius Neamț

pastrevau2013_1

În perioada 7-9 iunie s-a desfășurat la Ic Ponor - Doda Pilii concursul de pescuit la muscă artificială „Păstrăvul de Aur”. Open-ul, la care au participat 26 de concurenți, a fost organizat de Aqua Transilvae Club, reprezentat de dl Mihai Vasilescu, și AGVPSR. Aceasta a fost cea de-a treia competiție din cadrul Campionatului Național și a cuprins 4 manșe pe Someșul Cald și o manșă pe Lacul Beliș. Domnul Marius Neamț, Președintele Federației Române de Pescuit la Muscă Artificială și participant la concurs, ne-a acordat cu amabilitate următorul interviu.

Citește mai mult…

Târnava Mare 2013 - interviu dl. Gal Zsolt

zetea

În zilele de 25 și 26 mai s-a desfășurat Open-ul Târnava Mare, competiție organizată de Gal Zsolt, Clubul Flyfishing Dedicated și AVPS Târnava Mare. Ediția din acest an a cuprins trei manșe pe râu, un concurs de legat muște și un concurs de casting, însă principalul element al acestui open a fost participarea exclusivă în echipe de câte trei pescari. Despre atmosfera de la Zetea, despre competiția pe echipe, despre peștii prinși și clasamente am discutat cu domnul Gal Zsolt, organizator și participant la această competiție.


Citește mai mult…

Sohodol 2013 - totul la superlativ!

dsc06698

Campionatul Național de Pescuit la Muscă Artificială a debutat vineri, 10 mai, pe râul Sohodol, de lângă Târgu-Jiu. 19 concurenți din toată țara au participat la această primă etapă, organizată de Marius Neamț și Aqua Transilvae Club din Cluj-Napoca. Competiția a inclus 6 manșe pe râu, precum și un concurs de casting și unul de legat muște, dar, cel mai important, a lăsat amintiri și impresii de care celelalte concursuri din campionat vor trebui să țină seama. După festivitatea de premiere am realizat un scurt interviu cu domnul Marius Neamț referitor la acest open.
Citește mai mult…

Shopping - Orvis, Sage, Cortland, Veniard

  • Orvis - Clearwater
  • Orvis - Encounter
  • Sage - 4600
  • Cortland - competition nymph
  • Veniard - premium fly tying kit
Citește mai mult…

Cele mai frumoase lansete sunt fabricate în România

dsc_85s61-2


Cele mai frumoase lansete sunt fabricate în România. Nu este nici Breaking News și nici titlu de tabloid. Este ceea ce toți împătimiții pescuitului la muscă vor afirma după ce au văzut o lansetă construită de George Minculete. În țara în care râurile sunt distruse, unde dispariția unor ecosisteme e o chestiune de câteva luni, iar braconajul a devenit un lucru obișnuit, acolo unde acestui hobby i se răspunde în cel mai bun caz cu un surâs îngăduitor, un pasionat pescar la muscă ridică comunele bețe de muscărit la nivelul de adevărate opere de artă. Munca, pasiunea și realizările sale în domeniul construirii lansetelor sunt cunoscute și recunoscute de către pasionații acestui sport din întreaga lume, aprecierile fiind unanime. Realizările lui George Minculete ne obligă la atitudine, la stil, la cunoașterea istoriei și a tradițiilor pescuitului la muscă și, în același timp, ne promit ceea ce căutăm la fiecare ieșire pe apă - partida perfectă.

Citește mai mult…

Muscărici Fly Casting Day - interviu cu dl. Tudor Vreme

Cu aproximativ o lună înaintea deschiderii sezonului la salmonide, 30 de pescari s-au întâlnit pe malurile Timișului pentru a participa la o reuniune de casting. Evenimentul, Muscărici Fly Casting Day, a fost organizat de Clubul Muscăricilor Timișoara, avându-i ca invitați pe Saša Zec, EFFA CI, și Vladimir Glamocak, membru Swiss CDC. Despre această „încălzire” ce precede sezonul și despre atmosfera de acolo ne-a vorbit domnul Tudor Vreme, președinte al Clubului Muscăricilor, organizator și, de asemenea, participant la eveniment.

Citește mai mult…

Shopping - Sonik, JMC, Airflo, Partridge

  • Sonik
  • JMC
  • Airflo
  • Partridge
Citește mai mult…

Prohibiția 2013

Pe site-ul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură a fost publicat proiectul de Ordin privind prohibiția pentru anul 2013.
Citește mai mult…

Fulling Mill 2013

Firma britanică Fulling Mill, ale cărei origini datează din 1930, ne propune pentru acest an o nouă serie de modele de muște. Printre acestea se numără și colecția Tactical Stillwater ce cuprinde streamere, nimfe, uscate și ude, patternuri situate la granița dintre tradițional și inovație. Citește mai mult…

NO COMMENT!

Construcția microhidrocentralelor în România! Citește mai mult…

Calendar competițional 2013

Vineri, 8 februarie 2013, în cadrul ședinței Comisiei de Competiții a AGVPS au fost avizate Calendarul Competițional Intern 2013 și Instrucțiunile privind organizarea concursurilor de pescuit sportiv la muscă.
Citește mai mult…

La mulți ani Roșia Montană!

6 februarie 2013. Roșia Montană împlinește 1882 de ani de la prima atestare, un înscris pe o tăbliță de lemn, acoperită cu ceară. Localitatea a luat naștere în timpul domniei Împăratului Traian, primul ei nume a fost Alburnus Maior, iar în cele două milenii de existență a dobândit și altele... Verespatak, Goldbach, Rothseifen.
Citește mai mult…

Shopping - Orvis, Rio, Airflo, Vision

Noua bandulieră de la Orvis permite un acces rapid la diferitele materiale necesare în timpul pescuitului și oferă o comoditate maximă. Compartimente mari, fermoare rezistente, închizători magnetice și un suport integrat pentru sticla cu apă sunt principalele caracteristici ale acestei banduliere...
Citește mai mult…

Ultimul păstrăv din Carpați - Stanislas Freyheit

Cronica voiajului dezorganizat - Articol apărut în Pêche Mouche, nr. 94, ianuarie-februarie 2013
Citește mai mult…