2017

Subiecte din presa internațională - decembrie 2017

revpres_dec17_01

Popularea râurilor cu alevini de păstrăv din crescătorie este eficace și fără riscuri pentru mediu? Punerea sub semnul întrebării a unei practici tradiționale de gestiune piscicolă și halieutică - Le Pêcheur Belge, nr. 9/2017. Dacă există o problemă delicată și controversată, atunci aceasta este tocmai cea a repopulărilor lacurilor, râurilor și pâraielor. Arătate cu degetul de către unii ca fiind o practică nedurabilă sau chiar nefastă, care vizează doar satisfacerea plăcerii câtorva pescari, iar de către alții ca un mijloc esențial de susținere a pescuitului sau a restaurării populațiilor piscicole în dificultate demografică, populările nu fac adesea obiectul unei analize raționale...

Citește mai mult…

Open San - interviu cu dl. Raul Tătar

san2017_14

Ultima etapă din Campionatul Național de Pescuit cu Muscă Artificială din 2017 s-a desfășurat în data de 28 octombrie pe râul San din Polonia. În cele trei manșe de sâmbătă au concurat 10 pescari, care au reușit să prindă aproape 450 de exemplare, unele de dimensiuni apreciabile. Despre această mini-excursie competițională am discutat cu dl. Raul Tătar, participant și organizator al openului.

Citește mai mult…

Open Delta Dunării - interviu cu dl. Raul Tătar

opendelta2017_08

Sâmbătă, 14 octombrie, s-a desfășurat în Delta Dunării, la Uzlina, penultima etapă din Campionatul Național AGVPS. Concursul de pescuit cu muscă artificială la știucă a ajuns la cea de a III-a ediție și s-a bucurat de prezența a 13 participanți, însă, din cauza vântului puternic din ziua competiției, au fost prezenți la start doar 11 muscari. Detalii de la acest open special ne-au fost oferite de dl. Raul Tătar, organizator și concurent.

Citește mai mult…

Open Mureș - interviu cu dl. Călin Borda

openmures2017_01

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie a avut loc Open Mureș, concurs pe echipe din cadrul Campionatului Național. Competiția s-a desfășurat pe râul Mureș, cele 8 echipe prezente pescuind 3 manșe a câte 3 ore pe zona dintre Răstolița și Deda. Amănunte de la open ne-au fost oferite de domnul Călin Borda, participant și organizator al acestui eveniment.

Citește mai mult…

Open Zetea - interviu cu dl. Adrian Trîmbițaș

zetea2017_10

Pe Târnava Mare a avut loc în zilele de 16 și 17 septembrie Openul Zetea, concurs pe echipe din cadrul Campionatului Național la care au participat 24 de pescari. Standurile au fost lungi, întinzându-se de la ieșirea din Sub Cetate și până aproape de Lacul Zetea, cele 8 echipe reușind să prindă în 3 manșe aproximativ 600 de pești. Detalii despre cum s-a desfășurat competiția și atmosfera de la eveniment ne-au fost oferite de dl. Adrian Trîmbițaș, organizator și concurent la acest open.

Citește mai mult…

Echipa României - impresii de la Campionatul Mondial din Slovacia

cm2_slov2017_05

Echipa României a revenit de la Campionatul Mondial din Slovacia, competiție la finalul căreia s-a situat pe locul 15 din 29 de țări. Despre acest eveniment ce s-a bucurat de o prezență numeroasă, de participarea multor concurenți extrem de valoroși și bine pregătiți, am discutat cu cei cinci componenți ai echipei României cărora trebuie să le mulțumim pentru eforturile depuse și rezultatele obținute.

Citește mai mult…

Echipa României - pregătiri pentru Campionatul Mondial din Slovacia

cm1_slovacia_02

Pe 5 septembrie va începe a 37-a ediție a Campionatului Mondial de Pescuit la Muscă Artificială, eveniment ce va fi găzduit de Slovacia. Participanții sunt numeroși, nu mai puțin de 30 de țări fiind prezente la această competiție. România, în echipă completă, va fi reprezentată de Raul Tătar, Fernando Mihăilescu, Mihai Vasilescu, Cosmin Roșca și Luca Moga. Suntem alături de ei cu cele mai bune gânduri. Hai România!

Citește mai mult…

Open Bucovina - interviu cu dl. Valerian Rebenciuc

bucovina2017_13

Open Bucovina, competiție ce a contat și ca Finală a Campionatului Național de Pescuit cu Muscă Artificială 2017, a avut loc în perioada 25-27 august pe Bistrița Aurie. Adrian Trîmbițaș s-a clasat pe primul loc, câștigând astfel titlul de Campion Național, iar poziția din clasamentul general îi conferă mari șanse de a realiza eventul. Despre cum s-a desfășurat Open Bucovina și atmosfera de la unul dintre cele mai îndrăgite concursuri am vorbit cu dl. Valerian Rebenciuc, membru al Fly Fishing Bucovina și organizator al evenimentului.


Citește mai mult…

Open Someșul Rece - interviu cu dl. Alin Hirișcău

open_sr2017_02

Competiția de pe Someșul Rece, una dinte cele mai îndrăgite și așteptate etape din Campionatul Național, s-a desfășurat în perioada 4-6 august, ediția din acest an bucurându-se pe prezența unui număr de 26 de pescari. Am avut plăcerea de a discuta cu dl. Alin Hirișcău, organizatorul openului, ce ne-a oferit detalii de la acest eveniment.

Citește mai mult…

Open Bărbat - interviu cu dl. Raul Tătar

barbat2017_09

Cea de-a III-a ediție a concursului de pe râul Bărbat s-a desfășurat în perioada 14-16 iulie, la eveniment participând 14 pescari. Condițiile meteo și nivelul râului au fost bune, ceea ce a facilitat pescuitul pe una dintre cele mai solicitante piste de concurs din țară. Domnul Raul Tătar, organizator și participant la acest open, ne-a acordat cu amabilitate interviul de mai jos.

Citește mai mult…

EFTTEX 2017, Budapesta - partea II

efttex_buda_093

Partea a doua a prezentării EFTTEX 2017, Budapesta


Citește mai mult…

EFTTEX 2017, Budapesta - partea I

efttex2017_i_040

A 36-a ediție a European Fishing Tackle Trade Exhibition s-a desfășurat în perioada 29 iunie – 1 iulie la Budapesta, revenind aici după o pauză de 8 ani. Sute de distribuitori au fost prezenți la standurile celor 223 de firme producătoare participante la acest târg.

EFTTEX este unul dintre principalele evenimente anuale unde pot fi observate noutățile din domeniu și tendințele pieței de profil. O primă remarcă este prezența ridicată a firmelor din Asia - 28%, China fiind țara cea mai bine reprezentată (12% dintre expozanți). Nu este o surpriză foarte mare, deoarece multe firme mari – inclusiv din elitistul domeniu al pescuitului la muscă – și-au externalizat producția pe acest continent. Discuția pe care am surprins-o între britanicul de la Hardy/Pure Fishing care îl saluta pe un reprezentant al unei firme asiatice descrie foarte bine situația: „-Bună! Tot pentru noi produci 24 de ore din 24? -Da, desigur!”

Citește mai mult…

Open Aventuri în Apuseni - interviu cu dl. Moga Luca

openapuseni2017_14

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat Open Aventuri în Apuseni, competiție a cărei dată a fost devansată ca urmare a participării României la Campionatul Mondial din Slovacia. Reprogramarea a fost de bun augur, cei 28 de concurenți prezenți pe Arieș bucurându-se de o vreme excelentă, o apă limpede și numeroase capturi. Domnul Moga Luca, organizator și participant la acest open, a avut amabilitatea de a ne răspune la întrebări.

Citește mai mult…

Open Iad - interviu cu dl. Andrei Togor

v_iadului_2017_06

În perioada 9-11 iunie s-a desfășurat OPEN-ul IAD, un moment special în calendarul competițional ce reînnoadă tradiția pescuitului la muscă pe aceste ape, prin eforturile Asociației Pescarilor Sportivi Aqua Crisius. La cea de-a IV-a ediție au fost prezenți 22 de concurenți, pista de concurs de 10 km fiind situată în amonte de barajul Leșu. Despre concurs și atmosfera de la evenimentul de pe Valea Iadului am avut plăcerea să vorbim cu dl. Andrei Togor, reprezentant al organizatorilor.

Citește mai mult…

Open Păstrăvul de Aur - interviu cu dl. Alin Hirișcău

pastravaur2017_21

A XXII-a ediție a Păstrăvului de Aur a avut loc în perioada 27-28 mai, reunind pe malurile Someșului Cald 30 de competitori. Despre cele două zile de concurs am vorbit cu dl. Alin Hirișcău, care ne-a oferit cu amabilitate detalii de la acest eveniment.

Citește mai mult…

Open Râul Mare 2017 - interviu cu dl. Constantin Buzea

raulmare2017_3

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat pe Râul Mare a treia etapă din Campionatul Național, concurs la care au participat 26 de pescari.
Din păcate, sâmbătă vremea nu a fost cel mai bun aliat al competitorilor aflați pe unul dintre cele mai frumoase râuri din România, cele patru manșe programate în acea zi fiind influențate de ploi și apa foarte rece. Detalii de la acest eveniment ne-au fost oferite cu amabilitate de dl. Constantin Buzea, organizator și participant la openul din Retezat.

Citește mai mult…

Open Săcălaia - interviu cu dl. Cosmin Roșca

sacalaia_18

Sâmbătă, 22 aprilie, s-a desfășurat pe lacul Săcălaia a doua etapă din cadrul Campionatului Național de Pescuit cu Muscă Artificială. Cu toate că vremea din ultimele zile nu a fost deloc prietenoasă și se preconiza că scăderea temperaturii va influența rezultatele, 14 pescari au fost prezenți la acest open organizat de Aqua Transilvae Club și Clubul Muscarilor din Baia de Arieș. Includerea lacului Săcălaia în calendarul competițional din 2017 reprezintă o premieră. Despre concurs și impresiile participanților am discutat cu dl. Cosmin Roșca coorganizator al evenimentului.

Citește mai mult…

Open Câmpul Cetății - interviu cu dl. Raul Tătar

ccet2017_17

Pe data de 8 aprilie a debutat noul sezon competițional de pescuit la muscă artificială. Pe durata weekend-ului, 36 de concurenți au pescuit pe lacul de la Câmpul Cetății în patru manșe a câte două ore. Detalii de la eveniment ne-au fost oferite de dl. Raul Tătar, organizator și participant la acest open.

Citește mai mult…

Program competițional intern - 2017

agvps2017_04

În data de 3 martie a avut loc la sediul Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România ședința Comisiei de Competiții în cadrul căreia s-au aprobat Calendarul competițional intern pe 2017 și Instrucțiunile privind organizarea concursurilor de pescuit sportiv la muscă.
Citește mai mult…

Adunarea fesitvă a muscarilor - Câmpul Cetății 2017

adunare2017_10

În zilele de 28 și 29 ianuarie a avut loc la Câmpul Cetății Adunarea Festivă Anuală a Muscarilor, reuniune în cadrul căreia s-au decernat premiile Echipa Anului și Muscarul Anului, stabilindu-se totodată detaliile programului competițional intern și propunerile de modificare a regulamentului ce vor fi înaintate spre aprobare Comisiei de competiții a AGVPSR.

Citește mai mult…