Someșul Rece

Open Someșul Rece - interviu cu dl. Alin Hirișcău

opensomrec2019_10

În zilele de 24 și 25 august s-a desfășurat Open Someșul Rece, organizat de Aqua Transilvae Club și Best Friends Fishing Club, etapă din programul competițional ce a contat și ca Finala Campionatului AGVPSR la Muscă 2019, ai cărei câștigători au fost desemnați prin cumularea rezultatelor cu cele de la Open Aventuri în Apuseni. Despre atmosfera de la Someșul Rece, cum s-a desfășurat concursul și cine a câștigat tricoul de campion anul acesta am vorbit cu dl. Alin Hirișcău, concurent și coorganizator al openului.

Citește mai mult…

Salvați Someșul Rece! - interviu cu dl. Marius Neamț

somes_rece_mhc_15

Sâmbătă, 30 martie 2019, peste 100 de persoane, pescari, iubitori ai naturii, reprezentați ai societății civile, au manifestat împotriva reluării proiectului de construire a mai multor microhidrocentrale pe Someșul Rece, ceea ce ar duce la distrugerea ireversibilă a râului și afectarea eco-sistemului din zonă. Dl Marius Neamț, membru al Clubului Aqua Transilvae, ne-a oferit un scurt interviu în timpul acestei acțiuni.

Citește mai mult…

Open Someșul Rece - interviu cu dl. Alin Hirișcău

somesrece2018_29

În perioada 11-12 august s-a desfășurat Open Someșul Rece, una dintre cele mai apreciate și așteptate etape din campionat, care s-a bucurat în acest an de participarea a 18 pescari. Despre cele două zile de concurs, atmosferă și câștigători am vorbit cu dl. Alin Hirișcău, căruia îi mulțumim pentru interviul acordat.

Citește mai mult…

Open Someșul Rece - interviu cu dl. Alin Hirișcău

open_sr2017_02

Competiția de pe Someșul Rece, una dinte cele mai îndrăgite și așteptate etape din Campionatul Național, s-a desfășurat în perioada 4-6 august, ediția din acest an bucurându-se pe prezența unui număr de 26 de pescari. Am avut plăcerea de a discuta cu dl. Alin Hirișcău, organizatorul openului, ce ne-a oferit detalii de la acest eveniment.

Citește mai mult…

Open Someșul Rece - interviu cu dl. Mihai Vasilescu

rece2016_12

În perioada 19-21 august s-a desfășurat Openul Someșul Rece, concurs de pescuit ce a contat și ca primă etapă a Finalei Naționale de Pescuit Sportiv la Muscă. În cele 6 manșe programate sâmbătă și duminică au participat 22 de pescari care au concurat pe standurile ce s-au întins de la tunelul de aducțiune până la podul situat în amonte de Poiana Vojoita. Din partea organizatorilor de la Aqua Transilvae Club am avut bucuria de a discuta cu dl Mihai Vasilescu care ne-a oferit cu amabilitate detalii despre această competiție.

Citește mai mult…

Open Someșul Rece - interviu cu dl. Mihai Vasilescu

sr2015_9

În zilele de 22 și 23 august s-a desfășurat Open-ul Someșul Rece, o nouă etapă din Campionatul Național, organizată de Aqua Transilvae Club și Aqua Fishing Club. Concursul la care au luat parte 16 pescari s-a desfășurat în partea din amonte de Lacul Valea Băii, într-una dintre cele mai frumoase locații pentru competițiile de profil. 6 manșe de muscărit pe Someșul Rece, foc de tabără, povești, dormit în cort.... un concurs aparte despre care ne-a vorbit dl. Mihai Vasilescu.

Citește mai mult…

Someșul Rece revine în circuitul competițional - interviu cu dl. Mihai Vasilescu

somesrece2014_01

În perioada 23-24 august s-a desfășurat Open-ul Someșul Rece organizat de Aqua Transilvae Club, competiție ce a contat și ca primă parte a Finalei Campionatului Național de Pescuit la Muscă Artificială. După o pauză de 3 ani cauzată de distrugerile furtunii din 2011, 10 pescari s-au reîntâlnit cu ocazia acestui concurs pe malurile râului, care, mai nou, se confruntă cu amenințarea microhidrocentralelor. Despre cea mai recentă competiție de pe Someșul Rece, și sperăm că nu ultima, a avut amabilitatea să ne vorbească dl. Mihai Vasilescu, concurent și organizator al acestui open.
Citește mai mult…