destinatii de pescuit

Pe ape...


Destinații de vacanță

Stacks Image 9604

Slovenia - 2018


.... țară cu o suprafață mică, dar cu unele dintre cele mai frumoase cursuri de apă.... diversitatea traseelor, a speciilor de pești și a posibilitaților de practicare a turismului fac din Slovenia o destinație ideală pentru orice pescar la muscă
Stacks Image 157

Bulgaria - păstrăvi, ape limpezi, natură sălbatică


Munți de o frumusețe deosebită precum Balcanii, cu masivele Pirin și Rila, Munții Rodopi, o densă rețea hidrografică în care se împletesc pârâuri, râuri și lacuri, iar, ceea ce este cel mai important, prezența păstrăvilor sălbatici. Istoria pescuitului la muscă începe la sud de Munții Rodopi, cu prima descriere a unei muște artificiale de către Claudius Aelianus în urmă cu 2000 de ani și a continuat pe aceste meleaguri până în zilele noastre. Mulți cunosc și apreciază Bulgaria pentru stațiunile în care își petrec vacanțele de vară sau de iarnă, însă ea oferă pescarilor la muscă ape, pești și locuri ce par să rivalizeze cu oricare dintre destinațiile europene.
pescuit la muscă

Austria - țara salmonidelor


Austria este mult mai cunoscută pentru sporturile de iarnă decât pentru pescuitul la muscă, deși multe dintre râurile acestei țări adăpostesc exemplare excepționale de lipan, păstrăv și lostriță. Râuri precum Gmundner Traun, Salza, Mur (unde s-a înregistrat un fost record mondial - păstrăv indigen de 16 kg), Steyr, Isel sau Drau sunt de notorietate în rândul pescarilor din toată lumea. În afară de păstrăvi și lipani, lostrițele urcă din Dunăre pe numeroase râuri, celebre fiind Drau sau Mur.
pescuit la musca

Pescuit pe Someșul Cald


Bazinele Someșului Cald și Someșului Rece sunt unele dintre cele mai frumoase zone ale Munților Apuseni. Alături de cele două râuri principale, afluenții mai mari, precum Răcătău sau Beliș, zecile de pârâuri cu apă cristalină și lacurile de toate mărimile constituie un loc special pentru foarte mulți pescari, dovadă fiind și numeroasele competiții de pescuit ce au loc aici.
pescuit la musca in croatia

Croația- 5 dintre cele mai frumoase râuri


Râurile Croației, cu excepția renumitului Gačka, nu sunt foarte cunoscute pescarilor. Autoritățile locale au întreprins numeroase acțiuni pentru ca și celelalte cursuri de apă să se apropie din punctul de vedere al pescuitului la muscă de celebrul Gačka. Râurile de pe coasta croată, precum Kupa, Kupika, Curak și Vitunjčica, merită să fie vizitate pentru o întâlnire cu păstrăvul, lipanul și chiar lostrița.
pescuit cehia lipan montaj

Pescuit+Vacanță = Cehia


Relieful muntos te duce imediat cu gândul la râurile și lacurile din zonă. Jizera, Labe, Metuje, Upa, Mohelka, Nisa, Ohre - râul considerat de cehi o „Mecca” a pescuitului la muscă - sau Hreska Kamenice, unde somonul a început să revină pentru depunerea icrelor... lacurile de munte Labska, Cerna Nisa sau Kunratice reprezintă o ofertă poate prea mare pentru un singur concediu. În funcție de stilul preferat putem să alegem între râurile mici de munte cu păstrăvi și lipani sălbatici, adesea în zone accesibile doar pe jos, dar cu apă clară și nivel constant chiar după o ploaie, sau să pescuim într-un râu mare, precum Ohre sau Jizera. Lacurile oferă aceeași plajă de opțiuni, cu păstrăvi ce depășesc adesea 50 de cm.
bosnia, ribnik, pescuit la muscă

În inima Balcanilor - Bosnia


Putem să afirmăm fără să ne înșelăm că Bosnia nu se numără printre destinațiile la modă. Cu toate acestea ea are râuri foarte frumoase, clare și limpezi și cu salmonide în formă. Aici, natura protejată este regină.
Din localitatea Banja Luka, una dintre cele mai importante orașe din Bosnia, după capitala acesteia, Sarajevo, se ajunge cu mașina în micul sat Ribnik, pierdut cumva la capătul lumii, situat într-o vale mică a unor munți de înălțime medie.
pescuit la musca in serbia

Serbia - Râul Gradač sau paradisul de lângă noi


Râul Gradač se află la o 80 de kilometri de Belgrad, în regiunea centrală a Serbiei, în Parcul Național din Munții Tara. Râul are o lungime scurtă, de aproximativ 30 de kilometri, se varsă în Kolubara lângă Valjevo și face parte din bazinul hidrografic al Dunării. Gradač este situat în clasa râurilor cu cel mai bun ecosistem din Europa, clasificare acordată încă din 1989.