Adunarea festivă anuală a muscarilor - Cluj, 2016

adunareafestiva2016_la

Pe 16 ianuarie s-a desfășurat la Cluj Adunarea Festivă Anuală a Muscarilor, reuniune în cadrul căreia s-au decernat premiile Echipa Anului și Muscarul Anului și s-au stabilit detaliile programului competițional intern și propunerile de regulament ce vor fi înaintate Comisiei de competiții a AGVPSR.

adunareafestiva12016_k

Titlul „Echipa Anului 2015” a revenit Fly Fishing Dedicated I din care fac parte Raul Tătar, Adrian Trâmbițaș și Florin Buzaș, pe locul secund clasându-se In Vino Veritas formată din Fernando Mihăilescu, Mihai Vasilescu și Cosmin Roșca, locul al III-lea revenind echipei Fly Kombat alcătuită din Marius Neamț, Alin Hirișcău și Adrian Pop. Diploma „Muscarul Anului 2015” a fost decernată lui Raul Tătar, urmat în clasament de Mihai Vasilescu și Alin Hirișcău.

adunareafestiva12016_e

Pentru 2016 s-a propus un calendar cu 13 concursuri, debutul sezonului competițional fiind programat în luna aprilie pe acumularea de la Câmpul Cetății. Este de remarcat concursul din Slovacia de pe râurile Vah și Bela, dar și schimbarea locației pentru concursul de pescuit cu muscă artificială la știucă pe lacul Săcălaia din jud. Cluj sau la Rădești în jud. Alba.
adunareafestiva2016_a-2


Finala națională de pescuit la muscă artificială va cuprinde concursurile de la Albac și Someșul Rece. Celelalte concursuri sunt Ic Ponor, Valea Iadului, Gurghiu, Cupa 3 Lacuri, Bucovina, Râul Mare, Zetea și Mureș.



S-a discutat despre prezența României la Campionatul Mondial din Statele Unite și la Campionatul European din Polonia, existând ceva speranțe ca în acest an să ne putem prezenta cu o echipă completă în America.
adunareafestiva2016_f


Propunerile referitoare la instrucțiunile privind organizarea concursurilor de pescuit sportiv la muscă au inclus modificări survenite în regulamentul cadru de desfășurare a competițiilor elaborat de FIPS-Mouche și aprobate în cadrul Adunării Generale de la Cancun din 2015, dar și prevederi specifice unui campionat național.



adunareafestiva12016_m-2