Open Câmpul Cetății - interviu cu dl. Raul Tătar

ccet2017_17
Pe data de 8 aprilie a debutat noul sezon competițional de pescuit la muscă artificială. Pe durata weekend-ului, 36 de concurenți au pescuit pe lacul de la Câmpul Cetății în patru manșe a câte două ore. Detalii de la eveniment ne-au fost oferite de dl. Raul Tătar, organizator și participant la acest open.

ccet2017_5

ccet2017_9

Cum a fost prima întâlnire a muscarilor din acest an?

Raul Tătar:
Ne-am simțit foarte bine și ne-a făcut plăcere să ne reîntâlnim la Câmpul Cetății. M-am bucurat că participarea este din ce în ce mai mare, dar și de revenirea unora dintre vechii concurenți, precum Fernando Mihăilescu, Bimbi Ardelean sau Gigi Bedrulea.

ccet2017_10

ccet2017_2

Câteva cuvinte despre vreme și apă.

Raul Tătar:
Vremea a fost destul de bună, a fost o perioadă de ploaie cu vânt sâmbătă la amiază, dar în rest a fost OK. Apa din cele două lacuri pe care s-au desfășurat manșele a fost curată, chiar dacă pârâul era tulbure. Administratorii au avut grijă ca openul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

ccet2017_6

ccet2017_8

Cum s-a prins? Au fost diferențe între cele patru manșe?

Raul Tătar:
Da, au fost diferențe mari. În prima manșă s-au prins foarte mulți pești, după aceea din ce în ce mai puțini. Chiar dacă peștii erau eliberați foarte repede, nu au fost măsurați, punctajul fiind realizat în funcție de numărul de capturi, faptul că au fost înțepați și stressul capturării a condus la diferențe între manșe. Au fost băgați 1000 de pești, s-au prins 1262. Au fost mulți pești care s-au prins de două ori, pentru că nu s-au prins toți peștii din lac: a fost o zonă de antrenament, plus câteva zone inaccesibile, astfel că nu toți peștii introduși au fost prinși. Cu toate acestea, s-a prins destul de mult, probabil și din cauza modalității de punctare, la fel ca anul trecut în Slovacia. Cred că aceasta este cea mai bună metodă de punctare într-un concurs.

ccet2017_1

ccet2017_13

Ce imitații s-au folosit?

Raul Tătar:
În principal streamere și nimfe, s-a pescuit foarte puțin la uscată. Personal am încercat la uscată, dar am reușit să prind doar doi pești. Imitațiile au fost destul de mici, pentru că și majoritatea peștilor din lac erau de dimensiuni reduse, având între 300 și 500 de grame.

ccet2017_14

ccet2017_15

Cum a arătat podiumul?

Raul Tătar:
Fernando Mihăilescu a ocupat locul I, Adi Pop s-a clasat pe locul secund, iar locul al III-lea a revenit lui Zoltan Nagy.

ccet2017_12

ccet2017_3

Câteva cuvinte despre gazde...

Raul Tătar:
Gazdele au fost primitoare, ca de obicei. Concursurile de aici au un succes tot mai mare, anul trecut au fost 28 de concurenți, anul acesta 36 și sper ca la anul să fie și mai mulți. Se pare că genul acesta de concursuri se bucură de o anumită popularitate. În plus, zona este foarte frumoasă, cazarea și serviciile oferite de gazde au fost excelente, ne-am simțit foarte bine.

ccet2017_11

ccet2017_7

Ce-și propun Fly Fishing Dedicated și membrii săi pentru acest an?

Raul Tătar:
Dorim și ne vom strădui ca cele cinci concursuri care vor fi organizate în acest an de clubul nostru să se desfășoare în cele mai bune condiții. Anul acesta vom organiza o tabără de copii pentru care am primit deja sponsorizare. Personal am început să particip și la concursurile de spinning, în acest moment fiind pe primul loc. Am câștigat concursul de la Sărulești, cu participare internațională, la care s-au înscris 110 competitori. Voi încerca să obțin rezultate cât mai bune la ambele stiluri.

ccet2017_4