Cărți

George Minculete în ediția aniversară Fiberglass Fly Rods

minculete_fgfr

George Minculete și brandul său tightloop sunt prezentați în ediția aniversară a Fiberglass Fly Rod, lucrare de referință pentru iubitorii pescuitului cu lansete din fibră de sticlă.

Citește mai mult…

„Timpul s-a Oprit Între Munți” de Titus Pintea

„Timpul s-a Oprit Între Munți” este noua carte a binecunoscutului Titus Pintea. Lucrarea, apărută la Editura Aureo din Oradea, este dedicată pescuitului cu musca artificială, pasiune constantă și mod de viață al autorului ce l-a consacrat în lumea pescarilor, a creatorilor și a păstrătorilor tradițiilor în confecționarea artificialelor, a tehnicilor și a metodelor de pescuit.

Citește mai mult…

Flyfishing for Coarse Fish - Dominic Garnett

Știuca, roșioara, crapul, babușca, bibanul, mreana, cleanul, șalăul, linul, plătica... de fapt toți peștii de apă dulce pot fi prinși la muscă. Este eficient, provocator și mult mai simplu decât credem. Dominic Garnett prezintă în cartea sa „Flyfishing for Coarse Fish” această nouă abordare ce conduce, cu siguranță, la un nou hobby.
Citește mai mult…

Fly Fishing and Fly Tying

A apărut a doua ediție a cărții Fly Fishing and Fly Tying sub coordonarea lui Jaromir Karafiát și Miroslav Macháček. Tipărită în condiții grafice excepționale, lucrarea ia în considerare experiențele acumulate în ultimii ani, noile informații disponibile și materialele existente la ora actuală pe piață.
Citește mai mult…

The Mayfly Guide - Al Caucci

O carte mare în format mic - „The Mayfly Guide” scrisă de Al Caucci este un ghid compact ce ne ajută să identificăm efemeridele de mai aflate în diferite stadii de dezvoltare. Este tipărită în format mic, putând fi purtată în buzunarul de la vestă, iar paginile sunt rezistente la apă. Ghidul este foarte util în identificarea insectelor din această clasă, asigurându-ne de multe ori succesul unei zile de pescuit ce se anunța fără nici o captură. Structura cărții este asemenea unei scheme logice... dacă x atunci y, dacă y atunci z... un sistem liniar și elegant de prezentare.
Citește mai mult…

Dynamic Nymphing

La începutul acestui an a apărut o nouă carte dedicată pescuitului cu nimfe. Este scrisă de George Daniel, un tânăr american și vechi pescar la muscă (a început pescuitul de la vârsta de 6 ani), medaliat la concursuri naționale și participant la competiții internaționale. Citește mai mult…