Fly Fishing and Fly Tying

ffft
A apărut a doua ediție a cărții Fly Fishing and Fly Tying sub coordonarea lui Jaromir Karafiát și Miroslav Macháček. Tipărită în condiții grafice excepționale, lucrarea ia în considerare experiențele acumulate în ultimii ani, noile informații disponibile și materialele existente la ora actuală pe piață.

În prima parte a cărții găsim o multitudine de informații referitoare la acest larg domeniu al pescuitului la muscă. Atenția este focalizată exclusiv pe păstrăvi și lipani, însă aceste cunoștințe pot fi aplicate de către cititori și asupra altori pești ce pot fi prinși la muscă. Intenția nu este doar aceea de a transmite cititorului o mulțime de informații pentru creșterea numărului peștilor prinși, ci și de a conștientiza că pescuitul la muscă este un mod de viață printr-o mai bună cunoaștere a naturii.

Partea a doua a lucrării este dedicată tehnicilor existente în pescuitul la muscă. Sunt descrise pe larg experiențele autorilor, muștele utilizate și tehnicile testate în pescuitul cu muscă uscată, udă sau cu nimfe. Cu toate că autorii sunt experți în pescuitul cu nimfe cehești, toate tehnicile de pescuit la muscă au beneficiat de aceeași atenție.

În a treia parte a cărții, care este și cea mai amplă, găsim o mulțime de modele de muște pentru toate tehnicile folosite atât în râuri, cât și în lacuri. Acestea au fost testate de pescari cehi celebri, precum Milan Janus, Vít Misar, Jaromír Šram, Vladimír Šedivý, Daniel Svrček, Martin Drož, Pavel Macháň, Tomáš Starýchfojtů, Emil Zaorálek și Luboš Roza.

Ultima parte a lucrării este un catalog de prezentare a materialelor folosite în legarea muștelor descrise în carte, dar și a unor accesorii moderne utilizate în pescuitul la muscă.

Cartea conține și un DVD de 60 de minute, cu demonstrații practice de montaj și tehnici de pescuit la muscă.