Campionat Mondial

Echipa României a revenit de la Campionatul Mondial de Seniori

mondial_sen_10102021_900

Mihai Vasilescu, Adrian Ignat, Fernando Mihăilescu și Nicolae Țebrean, membrii echipei României la a VI-a ediție a Campionatului Mondial de Pescuit la Muscă pentru Seniori, au revenit în țară la sfârșitul săptămânii. Le mulțumim pentru modul în care ne-au reprezentat și pentru eforturile personale de a fi prezenți la acest eveniment.


Citește mai mult…

Echipa României pleacă la Campionatul Mondial de Seniori

cmmcz02102021_01_900

Între 5 și 10 octombrie se va desfășura în Cehia, la Zábřeh, a VI-a ediție a Campionatului Mondial de Pescuit la Muscă Seniori, eveniment la care participă concurenți din douăsprezece țări. România, prezentă cu echipă completă, va fi reprezentată de Mihai Vasilescu, Adrian Ignat, Fernando Mihăilescu și Nicolae Țebrean, cărora le mulțumim pentru declarațiile oferite înainte de plecare. Hai România!


Citește mai mult…

Anularea campionatului de pescuit la muscă 2020

anulare2020900

Subcomisia de Pescuit cu Muscă Artificială
DECIDE

Art. 1. Se anulează toate activitățile prevăzute în Campionatul Privat al AGSVPR de Pescuit la Muscă - intern 2020, de la data prezentei până la revocare.
Art. 2. Activitățile de la art.1 ce se anulează nu vor fi reprogramate în anul curent.
Art. 3. Se anulează toate activitățile din Calendarul FIPS-Mouche - extern 2020.
Art. 4. Dreptul de participare la activități din Calendarul FIPS-Mouche se păstrează pentru 2021.


Citește mai mult…

Echipa României a revenit de la Campionatul Mondial din Italia

wffc2018_return1

Echipa României, compusă din Fernando Mihăilescu, Adrian Trîmbițaș, Alin Hirișcău, Daniel Suciavă și Raul Tătar, a revenit în țară după participarea la Campionatul Mondial de Pescuit la Muscă Artificială din Italia. Trei zile de competiție la cel mai înalt nivel, 147 de concurenți din 30 de țări, pescuit pe lac alpin de pe mal, standuri a căror bonitate a variat foarte mult, o tragere la sorți care, în cel mai bun caz, nu ne-a avantajat… am avut câteva clasări bune, câștigarea unei manșe de către Daniel Suciavă, aflat la prima sa participare internațională, iar România a ocupat locul 17 în clasamentul final. Le mulțumim celor cinci membri ai echipei pentru reprezentare și pentru eforturile personale de a fi prezenți la acest Mondial.

Citește mai mult…

Echipa României înaintea plecării la Campionatul Mondial din Italia

itawffc2018_08

A 38-a ediție a Campionatului Mondial de Pescuit la Muscă Artificială va avea loc în Italia, regiunea Trentino, în perioada 17-23 septembrie, eveniment la care vor participa reprezentanții a nu mai puțin de 30 de țări. România va fi prezentă cu o echipă completă, formată din Fernando Mihăilescu, Adrian Trîmbițaș, Alin Hirișcău, Daniel Suciavă și Raul Tătar. Le mulțumim pentru declarațiile făcute înainte de plecare și le ținem pumnii. Hai România!

Citește mai mult…

Echipa României - impresii de la Campionatul Mondial din Slovacia

cm2_slov2017_05

Echipa României a revenit de la Campionatul Mondial din Slovacia, competiție la finalul căreia s-a situat pe locul 15 din 29 de țări. Despre acest eveniment ce s-a bucurat de o prezență numeroasă, de participarea multor concurenți extrem de valoroși și bine pregătiți, am discutat cu cei cinci componenți ai echipei României cărora trebuie să le mulțumim pentru eforturile depuse și rezultatele obținute.

Citește mai mult…

Echipa României - pregătiri pentru Campionatul Mondial din Slovacia

cm1_slovacia_02

Pe 5 septembrie va începe a 37-a ediție a Campionatului Mondial de Pescuit la Muscă Artificială, eveniment ce va fi găzduit de Slovacia. Participanții sunt numeroși, nu mai puțin de 30 de țări fiind prezente la această competiție. România, în echipă completă, va fi reprezentată de Raul Tătar, Fernando Mihăilescu, Mihai Vasilescu, Cosmin Roșca și Luca Moga. Suntem alături de ei cu cele mai bune gânduri. Hai România!

Citește mai mult…

Români la Campionatul Mondial din Bosnia și Herțegovina - Ciprian Rafan și Ionuț Cotinghi

bh_canada_2015

Între 16 și 21 iunie s-a desfășurat în Bosnia și Herzegovina a 35-a ediție a Campionatului Mondial de Pescuit la Muscă Artificială ce a reunit reprezentanți din 31 de state. Țara noastră nu a fost prezentă la această ediție, dar cu bucurie am regăsit numele a doi muscari români în echipa națională a Canadei: Ciprian Rafan și Ionuț Cotinghi. Am avut bucuria de a discuta cu ei despre acest eveniment, despre pescuitul la muscă din Canada și despre practicarea cu pasiune a acestui hobby. Le mulțumim pentru interviu și așteptăm vești de la „Transilvania”, viitoarea echipă românească din Canada.

Citește mai mult…

Campionatul Mondial din Cehia - interviu cu dl. Luca Moga

cehiace

În perioada 27 mai - 2 iunie va avea loc în Cehia, la Frymburk, Campionatul Mondial de Pescuit la Muscă. Competiția se va desfășura pe râul Vâltava (3 manșe) și lacurile Lipno (manșă din barcă) și Květoňov (manșă de pe mal). La eveniment vor participa concurenți din 30 de țări, 28 dintre acestea prezentând o echipă completă. România va fi reprezentată la eveniment de dl. Luca Moga, care a avut amabilitatea să ne ofere înainte de plecare acest scurt interviu.
Citește mai mult…

Romania la Campionatul Mondial din Chile - interviu cu dl. Gheorghe Ardeleanu

fips_patagonia

Ianuarie - lună de vară în emisfera sudică, Patagonia - una dintre cele mai frumoase și spectaculoase regiuni, Campionatul Mondial de Pescuit la Muscă pentru Seniori - prima ediție la care România a fost reprezentată de domnii Gheorghe Ardeleanu, Andor Ciugudean Balint și Ioan Sabău. Se pot analiza statisticile sau rezultatele - 11 țări participante, 7 au prezentat o echipă completă, Italia a câștigat pe echipe, la individual aurul a fost luat de Rene Koops din Olanda, cea mai mare captură 63 cm etc. - dar mult mai importante sunt imaginea de ansamblu generată de acest eveniment, spiritul de competiție și fair play transmis de concurenți, apropierea dintre diferite generații de pescari la muscă, promovarea spiritului și a tradițiilor acestui sport. Nu în ultimul rând trebuie să mulțumim reprezentanților noștri și să apreciem eforturile personale depuse, datorită cărora România a fost prezentă la această primă ediție. Domnul Gheorghe Ardeleanu a avut amabilitatea de a ne acorda următorul interviu.

Citește mai mult…

România se pregătește pentru Mondialul din Chile

cerro-castillo

Prima ediție a Campionatului Mondial de Pescuit la Muscă pentru Seniori se va desfășura în Chile în perioada 17-24 ianuarie. La acest eveniment s-au înscris 11 țări, printre acestea numărându-se și România, care va fi reprezentată de 3 competitori. Despre ultimele pregătiri ce au loc în aceste zile, despre gândurile și așteptările reprezentanților noștri a avut amabilitatea să ne vorbească dl Gheorghe Ardeleanu, unul dintre cei mai cunoscuți și pasionați muscari băimăreni.
Citește mai mult…

6 muște de la Mondialele din Norvegia

Belgianul Julien Lorquet, clasat pe locul al 3-lea la Campionatul Mondial din Norvegia, a vorbit în cadrul unui interviu publicat în revista Le Pêcheur Belge (oct 2013) despre muștele folosite la această competiție.
Citește mai mult…

Campionatul Mondial din Norvegia - interviu cu dl. Luca Moga

norvegia_2013

În perioada 11-18 august 2013 s-a desfășurat în Norvegia Campionatul Mondial de Pescuit la Muscă Artificială. În regiunea Vefsna, la sud de Cercul Arctic, s-au reunit 125 de pescari, reprezentanții ai 27 de națiuni. România a participat cu 2 concurenți, dl. Luca Moga și dl. Pop Vasile. Despre apele din zonă, despre prezența sau absența peștilor, despre cum s-a pescuit și cum s-au văzut antrenamentele și manșele din perspectiva pescarilor români am vorbit cu dl. Moga, care a avut amabilitatea de a ne acorda acest interviu la câteva ore de la sosirea în țară.
Citește mai mult…

Campionatul Mondial de Pescuit la Muscă - 2012

Cea de-a 32-a ediție a Campionatului Mondial de Pescuit la Muscă a avut loc în Slovenia, în perioada 3 - 10 iunie. Reprezentanți din 30 de țări, printre care și România, au participat la această competiție. Echipa țării noastre a fost reprezentată de Marius Neamț, Attila Varodi, Adrian Pop, Darius Buciu și Fernando Mihăilescu, căpitanul echipei. Cele cinci etape s-au desfășurat pe râurile Sava Bohinjka, Kokra, Sava și lacul Most na Soči. Citește mai mult…

Rezultatele Campionatului Mondial de Pescuit la muscă Italia 2011

Rezultatele pe echipe ale celei de a 31-a ediții a Campionaului Mondial de Pescuit la muscă Italia 2011 Citește mai mult…

Campionatul mondial din 2014 se va desfășura în Belgia

Ediția din 2014 a Campionatului Mondial de pescuit la muscă se va desfășura în Belgia. Revenirea Campionatului Mondial după 30 de ani în această țară oferă o satisfacție imensă oficialilor belgieni, responsabili de pescuitul cu muscă artificială, la nivel competițional, cât și celor care au promovat candidatura acestei țări - Comisia Sportivă de Pescuit la Muscă (CSPM). Citește mai mult…