Zilele pescarilor români în Polonia, ediția a II-a - interviu cu dl Valerian Rebenciuc

zilepoled2_16

În perioada 23-27 septembrie s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Zilelor pescarilor români în Polonia, concurs amical la care au fost prezenți 23 de participanți. Am vorbit cu domnul Valerian Rebenciuc, inițiatorul și organizatorul acestei manifestări, care ne-a oferit cu amabilitate detalii de la reuniunea de pe malurile râului San.


Citește mai mult…

Anularea campionatului de pescuit la muscă 2020

anulare2020900

Subcomisia de Pescuit cu Muscă Artificială
DECIDE

Art. 1. Se anulează toate activitățile prevăzute în Campionatul Privat al AGSVPR de Pescuit la Muscă - intern 2020, de la data prezentei până la revocare.
Art. 2. Activitățile de la art.1 ce se anulează nu vor fi reprogramate în anul curent.
Art. 3. Se anulează toate activitățile din Calendarul FIPS-Mouche - extern 2020.
Art. 4. Dreptul de participare la activități din Calendarul FIPS-Mouche se păstrează pentru 2021.


Citește mai mult…

Adunarea Festivă Anuală a Muscarilor - interviu cu dl Adrian Trîmbițaș

AFAAP2020_900
În perioada 31 ianuarie - 2 februarie s-a desfășurat la Sovata Adunarea Festivă Anuală a Muscarilor, reuniune organizată de Clubul Flyfishing Reghin în cadrul căreia s-au decernat premiile Echipa Anului și Muscarul Anului și s-au discutat propunerile pentru calendarul competițional intern și modificările la regulamentul privind organizarea concursurilor ce vor fi înaintate spre aprobare Comisiei de competiții a AGVPSR. Domnul Adrian Trîmbițaș, din partea Clubului Flyfishing Reghin, ne-a oferit detalii de la această întâlnire.


Citește mai mult…

Despre ordinul de prohibiție pentru 2020 – interviu cu dr. Adrian Ionașcu

prohibitie2020_1
În propunerea de ordin pentru stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție din acest an apar câteva modificări semnificative, una dintre cele mai importante fiind extinderea sezonului de pescuit la păstrăv cu o lună și jumătate. Am avut plăcerea să discut despre acestea cu dr. Adrian Ionașcu, biolog implicat în numeroase proiecte de cercetare și conservare, cunoscut pescarilor din articolele semnate în revistele de profil.Citește mai mult…

Open Câmpul Cetății - interviu cu dl. Raul Tătar

campcetat20191013_05

Ultima etapă din campionatul național s-a desfășurat în zilele de 12 și 13 octombrie pe lacul de la Câmpul Cetății, concurs de pescuit de pe mal la care au participat 17 muscari. Despre cum s-a prins, câștigători și planurile Fly Fishing Dedicated am discutat cu dl. Raul Tătar, organizator al acestui open și competitor.

Citește mai mult…

Zilele pescarilor români în Polonia - interviu cu dl. Valerian Rebenciuc

san20190930_03

Între 25 și 29 septembrie s-a desfășurat pe râul San prima ediție a Zilelor pescarilor români în Polonia, într-o atmosferă ce ne reamintește că pescuitul înseamnă, poate înainte de toate, întâlnirea cu prietenii și împărtășirea experiențelor comune legate de acest hobby. Despre evenimentul care va îmbogăți și va colora istoria și istoriile muscarilor noștri, consemnate în jurnalul de la Pensiunea Gawra din Polonia, am discutat cu domnul Valerian Rebenciuc, inițiatorul acestui demers remarcabil.

Citește mai mult…

Open Zetea - interviu cu dl Adrian Trîmbițaș

zetea20190929_26

În zilele de 28 și 29 septembrie s-a desfășurat Open Zetea, penultima etapă din campionatul național din acest an, la care au participat 18 concurenți reuniți în 6 echipe ce au pescuit în 3 manșe pe Târnava Mare. Dl Adrian Trîmbițaș, reprezentant al organizatorilor și membru al Clubului Fly Reghin, ne-a oferit cu amabilitate detalii de la evenimentul din acest week-end.

Citește mai mult…

Open Bucovina - interviu cu dl Ioan Bedrulea

bistritaau2019_01

Clubul Fly Fishing Bucovina a organizat în zilele de 7 și 8 septembrie Openul Bistrița Aurie, a VIII-a etapă din campionatul intern de pescuit cu muscă artificială al AGVPSR. Unul dintre cele mai așteptate concursuri ale sezonului a reunit 20 de muscari care au prins 1264 de pești în cele șase manșe, pe porțiunea de râu dintre pod Bila și pod Cârlibaba. Detalii de la această competiție ne-au fost oferite de dl Ioan Bedrulea, reprezentant al organizatorilor.

Citește mai mult…

Open Someșul Rece - interviu cu dl. Alin Hirișcău

opensomrec2019_10

În zilele de 24 și 25 august s-a desfășurat Open Someșul Rece, organizat de Aqua Transilvae Club și Best Friends Fishing Club, etapă din programul competițional ce a contat și ca Finala Campionatului AGVPSR la Muscă 2019, ai cărei câștigători au fost desemnați prin cumularea rezultatelor cu cele de la Open Aventuri în Apuseni. Despre atmosfera de la Someșul Rece, cum s-a desfășurat concursul și cine a câștigat tricoul de campion anul acesta am vorbit cu dl. Alin Hirișcău, concurent și coorganizator al openului.

Citește mai mult…

Open Rebra - interviu cu dnii Alin Hirișcău și Piroska Antal

rebra2019_05

Pe 10 și 11 august s-a desfășurat Open Rebra, etapă din Campionatul de pescuit cu muscă artificială AGVPSR ce a reprezentat un dublu debut: includerea în calendarul competițional a râului Rebra și primul concurs la care Fly Fishing Bistrița a fost organizator împreună cu Best Friends Fishing Club. 18 muscari au participat la acest open, pescuind 6 manșe în aval de localitatea Parva. Despre Rebra, cele două zile de concurs și rezultate am discutat cu Alin Hirișcău și Piroska Antal, coorganizatori ai acestui open.

Citește mai mult…

Open Bărbat - interviu cu dl. Răzvan Cimponer

barbat_2019_0710

În weekend-ul 13-14 iulie s-a desfășurat pe râul Bărbat a cincea etapă din campionatul AGVPSR de pescuit cu muscă artificială, open organizat de Huniazii Fly Fishing Club Sportiv. La ediția din acest an au participat 18 muscari care au concurat în 6 manșe pe zona de râu ce se întinde pe 12 km în amonte de coada barajului de la Hobița. Vreme bună și atmosferă plăcută în mijlocul unui peisaj a cărui frumusețe face ca acest concurs să fie unic. Despre cele două zile ale openului Bărbat am discutat cu dl. Răzvan Cimponer, concurent și organizator.

Citește mai mult…

Open Păstrăvul de Aur - interviu cu dl. Darius Buciu

pastravau2019_buciu_4

În zilele de 22 și 23 iunie s-a desfășurat tradiționalul concurs de pescuit la muscă artificială Păstrăvul de Aur, responsabili pentru organizarea acestei ediții fiind Best Friends Fishing Club, reprezentat de dl. Alin Hirișcău, și Aqua Transilvae Club, reprezentat de dl. Darius Buciu. Competiția s-a bucurat de o participare numeroasă, 39 de concurenți care au format 13 echipe, pista de concurs pe care s-au desfășurat cele 3 manșe fiind situată între Doda Pilii și Ic Ponor. Despre apă și cum s-a prins, despre atmosfera de la open și câștigători am discutat cu dl. Darius Buciu, care a participat pentru prima dată la un concurs și în calitate de organizator.

Citește mai mult…

EFTTEX 2019 - 13-15 iunie, Bruxelles

efttex2019_plm_99

A 38-a ediție a European Fishing Tackle Trade Exhibition, eveniment la care participă cele mai cunoscute nume din industrie, s-a desfășurat în acest an la Bruxelles, în perioada 13-15 iunie. Peste 200 de firme din 40 de țări au fost prezente pentru a expune produse, a face cunoscute ultimele noutăți, a găsi noi parteneri de afaceri și a stabili viitoarele strategii de piață.


Citește mai mult…

Open Cerna - interviu cu dl. Răzvan Cimponer

opencerna_2019_15

În zilele de 8 și 9 iunie s-a desfășurat Open Cerna, etapă din calendarul competițional ce a reunit în acest weekend 22 de concurenți care au pescuit pe Râul Mare și râul Cerna, ultimul numit și Cerna Hunedoreană sau Cerna Ardeleană. Cu toate că inițial cele șase manșe erau programate să se desfășoare pe Cerna, apa crescută și tulbure a făcut ca numai duminică să se pescuiască pe nou-introdusul râu din campionat, manșele de sâmbătă ținându-se pe Râul Mare, apă de rezervă la acest concurs, date fiind precipitațiile din ultima perioadă și nivelul foarte ridicat al debitului. Despre prima ediție a Open Cerna am discutat cu dl. Răzvan Cimponer, care ne-a oferit detalii de la concurs și ne-a vorbit despre planurile din acest an ale celor de la Huniazii Fly Fishing Club Sportiv.

Citește mai mult…

Aventuri în Apuseni - interviu cu dl. Moga Luca

aries_moga_2019_06

Pe 25 și 26 mai s-a desfășurat pe Arieș a doua etapă din campionatul național de pescuit la muscă artificială. Openul Aventuri în Apuseni a reunit 28 de concurenți în prima competiție de pe râu din acest an, standurile fiind poziționate între Gârda și Scărișoara. Domnul Moga Luca, organizator și concurent, ne-a oferit cu amabilitate detalii de la această competiție.


Citește mai mult…

Cupa Troutline Beliș 2019 - interviu cu dl. Mihai Vasilescu

cupatbelis2019_12

Sezonul competițional de pescuit la muscă artificială a debutat sâmbătă, 11 mai. Pe lacul artificial din Beliș, păstrăvăria La Gavrilă, au fost prezenți 24 de pescari care, în pofida vremii neprielnice, s-au bucurat de această primă reuniune și de provocările concursului. Domnul Mihai Vasilescu ne-a vorbit despre această ediție a Cupei Troutline Beliș și așteptările pentru noul campionat.

Citește mai mult…

Salvați Someșul Rece! - interviu cu dl. Marius Neamț

somes_rece_mhc_15

Sâmbătă, 30 martie 2019, peste 100 de persoane, pescari, iubitori ai naturii, reprezentați ai societății civile, au manifestat împotriva reluării proiectului de construire a mai multor microhidrocentrale pe Someșul Rece, ceea ce ar duce la distrugerea ireversibilă a râului și afectarea eco-sistemului din zonă. Dl Marius Neamț, membru al Clubului Aqua Transilvae, ne-a oferit un scurt interviu în timpul acestei acțiuni.

Citește mai mult…

Adunarea festivă anuală a muscarilor, Cluj 2019 - interviu cu dl. Răzvan Cimponer

afaamc2019_02

Sâmbătă, 26 ianuarie 2019, s-a desfășurat la Cluj Adunarea festivă anuală a muscarilor, întâlnire în cadrul căreia s-au decernat premiile pentru Muscarul anului și s-au discutat detaliile programului competițional intern și propunerile de modificare a regulamentului, acestea urmând să fie înaintate spre aprobare Comisiei de competiții a AGVPSR. Evenimentul din acest an a fost organizat de către Huniazii Fly Fishing Club, dl. Răzvan Cimponer oferindu-ne cu amabilitate detalii de la această reuniune.
Citește mai mult…

Proiect de ordin privind prohibiția în 2019

dec2018_anpa_05

S-a publicat pe site-ul ANPA Proiectul de ordin privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului pentru anul 2019. Printre modificările propuse observăm că în Rezervația Biosferei Delta Dunării pescuitul recreativ la știucă este permis cu reținerea a maximum două exemplare, care să însumeze nu mai mult de 5 kg, iar pescuitul recreativ la crap este permis numai în regim catch & release.

Citește mai mult…

Open Câmpu Cetății - interviu cu dl. Raul Tătar

campcetatiioct18_02

Open Câmpu Cetății, ultima etapă din Campionatul AGVPSR de pescuit la muscă artificială, s-a desfășurat sâmbătă, 20 octombrie, reunind 20 de participanți ce au concurat în trei manșe pe cele două lacuri din incinta complexului. Despre cele două zile petrecute la Câmpu Cetății, atmosferă, capturi și planurile Clubului Fly Fishing Dedicated ne-a vorbit dl. Raul Tătar, organizator al acestui eveniment.

Citește mai mult…