Open Câmpul Cetății - interviu cu dl. Raul Tătar

campulcetatii2021_17

În zilele de 7 și 8 noiembrie s-a desfășurat pe lacul de la Câmpul Cetății ultimul concurs din campionatul intern de pescuit cu muscă artificială. Despre cum s-a prins, câștigători, clasamentul final și planurile Fly Fishing Dedicated am discutat cu dl. Raul Tătar, organizator al acestui open.


campulcetatii2021_32

campulcetatii2021_35

Câteva cuvinte despre întâlnirea de la Câmpul Cetății...

Raul Tătar:
În primul rând ne-am bucurat cu toții de vremea foarte bună, cu toate că prognoza anunța ploaie. Nu a plouat deloc, a fost chiar cald, nu a bătut nici vântul, cred că au fost cele mai frumoase zile de toamnă pe care le-am avut la un open de când organizez eu concursuri. Apa a fost limpede, iar temperatura nu a scăzut foarte mult noaptea.

campulcetatii2021_39

campulcetatii2021_12

Cum s-a prins?

Raul Tătar: Bine... Eu am prins 104 pești, a fost cel mai mare număr de pești prinși, cu toate că am ieșit pe locul III, concurența din grupă fiind destul de mare. Încă nu am făcut calculele finale, dar la 18 concurenți au fost peste 1100 de capturi. Cu toate că peștii au fost foarte mofturoși, s-a prins bine și nu au fost diferențe între manșe: cum s-a prins în prima manșă, așa s-a prins și în ultima.

campulcetatii2021_34

campulcetatii2021_41

La ce s-a prins cel mai bine?

Raul Tătar: La streamere, albe și negre, s-a prins bine și la nimfe mai grele, iar pe lacul mare, în ultima manșă, eu am prins foarte bine la nimfe mici. Cum v-am spus, peștii au fost mofturoși și cele mai multe atacuri le-am avut când imitațiile au fost prezentate pe fund cu o recuperare foarte, foarte lentă. Cel puțin așa a fost în grupa mea.

campulcetatii2021_10

campulcetatii2021_45

Cum a arătat podiumul?

Raul Tătar: Buzaș Cotea Ioan s-a clasat pe locul I, câștigând astfel și titlul de Muscarul Anului, locul al II-lea i-a revenit lui Fernando Mihăilescu, iar pe locul al III-lea m-am clasat eu.

campulcetatii2021_40

campulcetatii2021_05

Câteva cuvinte despre gazde și organizare...

Raul Tătar: Ca de obicei, cazarea a fost super, restaurantul a fost deschis, gazdele ne-au ajutat mult și totul a decurs foarte bine. Ne-am luat toate măsurile în actualul context pandemic, cazarea și accesul în restaurant s-au efectuat doar cu certificat verde, grupele nu au fost mai mari de 10 persoane, au fost trei grupe de șase pescari, în aer liber, standurile fiind mari, chiar generoase.

campulcetatii2021_36

campulcetatii2021_33

Cum a fost acest an competițional și ce planuri are Fly Fishing Dedicated pentru sezonul viitor?

Raul Tătar: Anul acesta parcă nu au mai fost așa de mulți pești ca în anii trecuți pe râurile unde am pescuit, parcă s-au mai împuținat, s-a întâmplat ceva sau poate au fost alese greșit perioadele din an, dar per ansamblu a fost OK, ne-am bucurat de fiecare reîntâlnire.

campulcetatii2021_08

campulcetatii2021_31

La anul voi organiza openul de la Câmpul Cetății și vreau să găsesc un lac mai mare ca să avem și un concurs de pescuit la păstrăv din barcă, un lac care să permită accesul a 15-20 de bărci. Clubul nostru va avea un membru nou, Ciprian Rafan, care se întoarce din Canada, foarte bun pescar pe lac, și împreună vrem să facem treabă. În afara concursurilor din campionat voi organiza două-trei concursuri amicale la care să participe și invitați din străinătate.