6 muște de la Mondialele din Norvegia

6muste
Belgianul Julien Lorquet, clasat pe locul al 3-lea la Campionatul Mondial din Norvegia, a vorbit în cadrul unui interviu publicat în revista Le Pêcheur Belge (oct 2013) despre muștele folosite la această competiție.


Alegerea muștelor a făcut diferența în aceste condiții foarte dificile? Dacă da, care au fost modelele decisive pentru tine?Da și nu. La această competiție tehnica utilizată a avut cea mai mare importanță. Pescuitul acolo este total diferit de ceea ce cunoaștem la noi. Râurile sunt foarte largi și destul de uniforme. În absența peștilor cu o activitate vizibilă, trebuie să folosești tehnici ce permit să acoperi rapid standul, precum pescuitul la udă sau la uscată.


Chiar dacă muștele nu au avut un rol decisiv, am găsit totuși câteva modele care s-au evidențiat. Muștele cu care am prins cel mai bine au fost Super-pupa cu și fără bilă pentru pescuitul în aval.


Un alt model care a dat de asemenea rezultate bune a fost o udă de tip red tag realizată de Christian Bazan acum câțiva ani. Pentru uscată trebuiau utilizate modelele voluminoase, ca de exemplu un Goddard sedge mare sau un Helk hair caddis.


Am obținut rezultate bune în timpul antrenamentelor și într-o manșă cu două nimfe legate de mine pe un cârlig de tip jig, Purple & Peacock și Orange Tag.(...)