The Mayfly Guide - Al Caucci

mf2
O carte mare în format mic - „The Mayfly Guide” scrisă de Al Caucci este un ghid compact ce ne ajută să identificăm efemeridele de mai aflate în diferite stadii de dezvoltare. Este tipărită în format mic, putând fi purtată în buzunarul de la vestă, iar paginile sunt rezistente la apă.

Ghidul este foarte util în identificarea insectelor din această clasă, asigurându-ne de multe ori succesul unei zile de pescuit ce se anunța fără nici o captură. Structura cărții este asemenea unei scheme logice... dacă x atunci y, dacă y atunci z... un sistem liniar și elegant de prezentare.

Să ne imaginăm că dimineața observăm în apă câteva nimfe de efemeride, cu sacii aripilor negri. Presupunem că după-amiaza vor ecloza. Avem două opțiuni: (1) observăm cu atenție nimfele și vom știi cum vor arăta primele insecte ce vor ecloza, sau (2) pescuim la nimfă până în momentul eclozării, iar după aceea observăm cu atenție primele insecte eclozate știind ce muscă să folosim după aceea. Cartea reprezintă un ghid în ambele situații: identificarea insectelor durează puțin, vom știi unde se strâng nimfele înainte de eclozare, cum vor arăta în momentul eclozării sau care sunt șansele să folosim o imitație a unei insecte după momentul depunerii ouălelor.

„The Mayfly Guide” de Al Caucci este cartea de referință de pe malul râului ce ne ajută să depășim cu ușurință momentele de incertitudine în alegerea imitației, un ajutor entomologic de o reală utilitate.