Dynamic Nymphing

dnattfaw
DYNAMIC NYMPHING
Tactics, Techniques, and Flies from Around the World
George DanielLa începutul acestui an a apărut o nouă carte dedicată pescuitului cu nimfe. Este scrisă de George Daniel, un tânăr american și vechi pescar la muscă (a început pescuitul de la vârsta de 6 ani), medaliat la concursuri naționale și participant la competiții internaționale.

Autorul a studiat cu marele Frank Sawyers, creatorul nimfei Pheasant Tail, a învățat diverse metode de pescuit la nimfă practicate în Europa, a pescuit cu Jiri Klima unul dintre cei mai mari specialiști în nimfa cehească.

Cartea este scrisă de un fan al pescuitului cu nimfe și este departe de a fi obiectivă față de celelalte metode de muscărit. Însă, pentru orice cititor valoarea cea mai mare a acestei lucrări este reprezentată de inventarierea și prezentarea detaliată a stilurilor de pescuit la nimfă din diverse țări: Cehia, Polonia, Franța, Marea Britanie, Spania și Statele Unite.

George Daniel nu face doar clasificarea și descrierea metodelor de pescuit la nimfă. El propune practicarea acestor metode în funcție de locul în care pescuim, adaptarea lor la dinamica apei. Dymanic Nymphing ne arată că nu există doar o singură metodă sau cea mai bună metodă... trebuie să considerăm toți factorii, trebuie să ne mișcăm fluid printre diversele metode și abordări.