Noutați: Hanak, Hardy, Greys, Fish Spines

00555043
O muscă pentru „bebelușul” regal


Celebrul legător Ronnie Sutherland a fost desemnat pentru a crea o muscă de somon care să marcheze nașterea Prințului George. Ronnie, consultant pentru firma Fulling Mill, a realizat un model clasic, cu aripi din păr, culorile predominante fiind roșu, alb și albastru.
hanak-czech-nymph-fly-line-dt
Șnur Hanak Czech Nymph


Șnurul a fost proiectat de Franta Hanak alături de echipa sa, toți foarte buni cunoscători ai pescuitului pe râuri, și este fabricat în Marea Britanie. Prezintă o elasticitate redusă, este foarte flexibil, iar frecarea cu inelele este minimă. Șnurul permite lansări perfecte la distanțe mici și medii. Este disponibil în versiunea WT și DT, clase de la 2 la 5, preț 50 Euro.
jet
Hardy Jet


Tehnologia Sintrix pe care Hardy o utilizează din 2010 în fabricarea lansetelor din liniile de top este disponibilă din luna noiembrie și pentru lansetele din seria mai accesibilă Jet, cu prețuri situate între 400 și 450 de Euro.

La ora actuală, Hardy folosește trei tipuri Sintrix în patru serii de lansete: Sintrix 330 pentru blank-urile lansetelor Jet, Sintrix 440 pentru cele din seria Zenith și Proaxis, Sintrix 550 pentru lansetele Artisan, iar pe viitor se așteaptă aparitia Sintrix 660 și Sintrix 770 pentru lansetele de top.

Seria Jet cuprinde 17 lansete de o mână (lungimi de la 7 la 10 picioare și clase de la 3 la 8) și 3 lansete de două mâini (de la 13 la 15 picioare și clase de la 8 la 10)
gr50
Greys - GR50, GR30, GR10


În luna octombrie, firma Greys a scos pe piață 3 noi serii de lansete: GR50 - 17 lansete cu acțiune rapidă, ușoare, cu lungimi între 6 și 10 picioare și clase de la 3 la 8; GR30 - 11 lansete mai puțin rapide decât cele din seria GR50, dar care permit imprimarea unor viteze mari ale șnurului la lansare cu un minimum de efort; GR10 - 6 lansete entry-level cu un preț de plecare de la 70 de lire, dar cu finisaje și performanțe ce sunt întâlnite la produsele de top.
fishspine
Fish Spines


Flymen Fishing Co propune legătorilor de streamere Fish-Spines, un produs simplu format din patru sârme cu ochi de dimensiuni diferite, de la 10 la 25 de mm, dar care imprimă imitațiilor o mișcare deosebită în apă. În funcție de lungimea dorită și de imitația legată pot fi folosite și mai puțin de patru segmente. Prezentarea video vorbește de la sine despre simplitatea și eficiența produsului.