Open Câmpu Cetății - interviu cu dl. Raul Tătar

campcetatiioct18_02

Open Câmpu Cetății, ultima etapă din Campionatul AGVPSR de pescuit la muscă artificială, s-a desfășurat sâmbătă, 20 octombrie, reunind 20 de participanți ce au concurat în trei manșe pe cele două lacuri din incinta complexului. Despre cele două zile petrecute la Câmpu Cetății, atmosferă, capturi și planurile Clubului Fly Fishing Dedicated ne-a vorbit dl. Raul Tătar, organizator al acestui eveniment.


campcetatiioct18_01

Câteva cuvinte despre concursul de la Câmpu Cetății…

Raul Tătar:
A fost, ca de obicei, unul dintre cele mai faine concursuri, oamenii s-au simțit foarte bine. Au participat 20 de concurenți, s-a pescuit pe două lacuri și a fost destul de greu, pentru că am avut un lac cu foarte mulți pești, suprapopulat, pe care durata unei manșe a fost de o oră... aproape că nu se putea pescui. Eu, de exemplu, am prins în acea manșă peste 60 de pești, aproximativ unul pe minut. Alte două manșe de câte două ore și jumătate s-au ținut pe celălalt lac, unde, spre final s-a prins foarte greu, ultima manșă fiind câștigată cu 5 pești. Dar a fost foarte frumos, atmosfera foarte plăcută, arbitrajul a fost OK, nu am avut nici un fel de discuții.

campcetatiioct18_05

Vremea a fost bună?

Raul Tătar:
Cald, zile de toamnă foarte frumoase, perfecte pentru pescuit... Apa a fost curată, înainte de concurs lacul a fost curățat de vegetația de la mal, s-a putut pescui fără nici un fel de probleme.

campcetatiioct18_04

Cum s-a prins și ce imitații s-au folosit?

Raul Tătar:
În total s-au prins 1035 de pești, s-au folosit cele mai variate imitații, de la streamere la squirmy sau nimfe. Eu am prins foarte bine cu o montură cu „plută”, două nimfe sub o imitație ce stătea pe suprafața apei. Pe lacul de sus s-a pescuit cu trei muște, pe lacul de jos, suprapopulat, s-a pescuit cu o singură imitație, erau prea mulți pești. Unii dintre concurenți au încercat și la uscată, însă nu a mers foarte bine.

campcetatiioct18_03

Clasamentul final?

Raul Tătar:
Openul a fost câștigat de Fernando Mihăilescu, pe locul al doilea s-a clasat Zoltan Nagy, iar locul al treilea i-a revenit lui Adrian Vlasiu.

campcetatiioct18_06

Câteva cuvinte despre gazde...

Raul Tătar:
Gazdele au fost OK, cazarea, ca de obicei, super, de fiecare dată când venim aici ne bucurăm de condiții excelente.

campcetatiioct18_07

Mai organizați concursul din Deltă?

Raul Tătar:
În afara campionatului, ca amical... Mulți m-au întrebat dacă se mai face, săptămâna viitoare voi participa la un concurs de spinning, se ține în Deltă, și cu această ocazie voi face și o evaluare a situației de acolo. Dacă vremea o să fie bună, o să-l ținem, probabil în noiembrie.

campcetatiioct18_10

Cum s-a văzut sezonul competițional 2018, din postura celui care a câștigat Finala și Muscarul anului?

Raul Tătar:
Normal, ca pe oricare altul pe care l-am câștigat... Un motiv de bucurie este faptul că am văzut concurenți noi, mulți dintre ei pescari tineri și foarte buni. Numărul de participanți la concursuri a fost mare, aici au fost 20 de participanți, e un număr bun. Dar concursul de la Câmpu Cetății o să fie întotdeauna cu mulți oameni, pentru că e foarte frumos, e deosebit, chiar dacă se ține într-o singură zi, majoritatea stau și duminica.

campcetatiioct18_12

Care sunt planurile dvs. și ale clubului Fly Fishing Dedicated pentru anul viitor?

Raul Tătar:
Cu siguranță voi organiza în continuare Câmpu Cetății. Voi mai face niște concursuri anul acesta, în afara campionatului... mai mult ca sigur un concurs, dacă nu chiar două, la Câmpu Cetății, unul în noiembrie și unul la copcă. Nu știu dacă voi organiza alt concurs în campionat în afară de Câmpu Cetății, asta rămâne de văzut la reuniunea în care se va stabili calendarul competițional.