Pescuit la somon în Yemen

yemensomon
Filmul, lansat la începutul lunii martie, este ecranizarea romanului de debut al lui Paul Torday - Salmon Fishing in the Yemen, publicat în 2006. Este povestea unui tânăr piscicultor britanic ce trebuie să creeze un râu în Orientul Mijlociu, unde să se poată pescui somoni.

Este dificil să clasifici acest film într-un gen sau altul; avem elemente de comedie romantică, de activism ecologic, de relații internaționale, de introspecție... ele se combină și crează un scenariu dinamic și impredictibil.

Evan McGregor joacă rolul unui expert guvernamental, Fred Jones, ce primește o cerere ciudată din partea avocatei Harriet Chetwode-Talbot (Emily Blunt), reprezentantul legal al unui șeic ce dorește să-și realizeze visul ... să pescuiască, la muscă, somoni, lângă casa sa din deșert. Într-o primă etapă, Jones consideră ideea drept o copilărie, dar ajunge să înțeleagă că ceea ce inițial pare a fi în afara oricăror tipare, poate să conducă la profunda înțelegere a propriei vieți.

Regizorul, Lasse Hallstrom, a declarat că „cea mai importantă observație din scenariu este să încerci să ai credință și speranță pentru a face ca cele mai improbabile idei să devină posibile”.