Noutăți: Hardy, Winston, Orvis, Sage, Fenwick

noutatdiv2016

Hardy Zephrus

Serie de lansete cu acțiune medie-rapidă, bazată pe tehnologia SINTRIX 440 ce conferă blank-urilor o greutate redusă, sensibilitate ridicată, un excelent control al șnurului și un răspuns imediat la înțepare. Zephrus este o lansetă ce se pretează la pescuitul în cele mai diverse condiții, fiind succesoarea clasicei serii Zenith a cărei producție a încetat. Seria cuprinde 16 lansete de la 8 la 10 ft, clase de la 3 la 8. Preț 500 - 650 LireR.L.Winston

Producătorul american introduce pe piață noua serie Boron III PLUS, lansete rapide, cu o mare rezervă de putere, ce valorifică proprietățile fibrelor de bor și ale materialelor compozite, destinate pescuitului în apă dulce sau sărată, pentru cele mai diverse condiții de acces. Lansetele din această serie sunt împărțite în trei categorii: Saltwater, lungime 9 ft, clase de la 6 la 12, Jungle, lungime 8,9 - 9 ft, clase 8 și 9, Freshwater, lungime 9 ft, clase 5 și 6. Preț 855-895 USD.


Orvis

Pentru 2016 firma Orvis completează gama Recon Big Game/Saltwater cu 4 lansete de 7.11 ft, clase 7 - 10. Acestea sunt dedicate pescuitului cu imitații mari în condiții limitate de spațiu și permit, de asemenea, scoaterea cu ușurință a peștilor puternici. Preț 450 USD

În seria Superfine Glass va fi disponibilă și o lansetă de clasă 6 cu o lungime de 8.5 ft. Astfel, fanii lansetelor din fibră de sticlă vor putea alege între cele patru modele ale seriei ce sunt fabricate în clase de la 3 la 6 și lungimi de la 7 la 8,5 ft. Preț 395 USD.


Sage și Rio vor vinde direct

Far Bank Enterprises, compania-mamă ce deține Sage, Rio și Redington, a anunțat că din 2016 va vinde direct produsele Sage și Rio. Mișcarea putea fi anticipată de câțiva ani, atunci când Redington a început să vândă online.

Aceeași strategie de vânzare directă este folosită la ora actuală de mari nume din domeniul pescuitului precum Simms, Orvis sau Patagonia.

Se dorește ca această acțiune să conducă la creșterea cotei de piață, fiind o reacție la practica vânzării online aplicată de concurenți. Pe de altă parte, se estimează că magazinele specializate vor avea de suferit, continuând declinul din ultimile două decenii.


fen6_glass
Fenglass Fly Rod


Firma americană Fenwick reintroduce pe piață celebra seria Fenglass ce cuprinde 6 lansete din fibră de sticlă S2, cu lungimi între 6,6 și 8,3 ft., clase 3 - 8. Lansetele prezintă garanție pe viață, prețul variind între 200 și 250 USD.