EFTTEX 2014

efttex2014_1
În perioada 12-14 iunie s-a desfășurat la Bruxelles a 33-a ediție a EFTTEX, important eveniment expozițional ce se adresează producătorilor și retailerilor de produse și servicii din domeniul pescuitului sportiv.
Cu ocazia acestui târg, s-a organizat o competiție pentru cele mai bune noi produse, firmele participante prezentând ultimele realizări ce urmează să apară pe piață în acest an sau la începutul anului viitor.

efttex2014_2
Pentru domeniul pescuitului la muscă, această competiție a avut loc pe secțiunile următoare:

Lansete

Redington - Vapen Black

Pentru cei care preferă o lansetă cu o acțiune mai dulce, un echilibru perfect și un design inovator, Vapen Black pare să fie opțiunea perfectă. Blank-urile sunt construite pe baza tehnologiei X-Wrap, absorbind practic orice vibrații parazite și oferind o importantă rezervă de putere. Lansările oferă o senzație deosebită și un control excelent al șnurului. Tehnologia Power Grip asigură o priză foarte bună a mânerului, minimizează efortul în lansare și maximizează transferul de putere în lansare. Lansetele sunt garantate pe viață. Seria Vapen Red, prezentată anul trecut și care prezintă o acțiune rapidă, a fost premiată atât la EFFETX 2013, cât și la IFTD 2013. Firma Redington a reușit în ultimii ani să ofere produse inovatoare, cu performanțe deosebite și de o calitate desăvârșită.

Hurch Fly Fishing - Mystic Au Sable
Lansetă destinată pescuitului pe râurile ale căror maluri sunt pline de vegetație și arbori, cu o acțiune mai degrabă medie decât medie-de vârf. Este realizată din 4 segmente, cu o lungime de 8,3 picioare, clasa #3, #4, #5, fiind o lansetă pentru râuri mici cu pești mari. Dacă preferați lansetele cu o acțiune mai puțin rapidă, atunci Mystic Au Sable poate fi considerată opțiunea perfectă.

Pure Fishing - Hardy Shadow
Serie de lansete de 9 modele (de la 8ft #4 la 10ft #8), ce va fi lansată în această lună. Sunt construite din blank-uri ce prezintă o acțiune medie-rapidă, foarte bine echilibrate, ceea ce face ca acestea să poată fi utilizate cu succes atât în pescuitul pe râuri, cât și pe lacuri. Sunt versatile, cu un finisaj de calitate și un preț mic pentru produsele firmei Hardy (de la 260 de lire), care își respectă și de această dată renumele.

Sage - Sage Salt
Lansete rapide pentru pescuitul în apă sărată, construite pe baza Konnectic Technology, au toate caracteristicile pentru a deveni produse de referință în acest domeniu. Încărcarea ușoară a lansetei, imprimarea unei viteze mari a șnurului, acuratețe și o rezervă mare de putere sunt caracteristicile celor 12 lansete din seria Sage Salt, disponibilă din august 2014.


efttex2014_3
A Jensen Fly Fishing - Spook Stalker
Rapide, extrem de ușoare, blank-uri subțiri, cu o sensibilitate mare și o imensă rezervă de putere, permit un excelent control al șnurului la distanțe mari sau mici... aceasta este caracterizarea pe scurt a seriei de 4 lansete destinate pescuitului în apă sărată, ce au fost testate și apreciate unanim de pescarii din Europa și Statele Unite.

Ockert - Diamond Fly 8,6 #5
Construită pe un blank ușor și de calitate, permite lansări strânse și precise, chiar și în condiții de vânt potrivnic. Seria Diamond Fly cuprinde 6 modele, de la #3 la #8 ale căror acțiuni sunt diferite. Dacă pentru clasele 3 și 4 putem vorbi de o acțiune parabolică, de la clasa 5 în sus acțiunea devine de vârf. Prețul de vânzare recomandat este cuprins între 290 și 350 euro, garanție de 10 ani.

Snowbee UK LTD - Diamond 2 Carp
O lansetă de 10 picioare, clasă 7 și o greutate de 130g este răspunsul firmei britanice la cererea din ce în ce mai mare pentru unelte specializate în pescuitul crapului la muscă. Este construită din același tip de carbon folosit în lansetele de somon, dar cu o modificare a blank-ului pentru o acțiune medie-vârf. Este o lansetă care prezintă toate caracteristicile unui produs de calitate, așteptată de cei care îndrăgesc acest gen de pescuit. Garanție pe viață și un preț de 160 de lire.

Daiwa - Tenkara LT
Pentru cei care practică acest stil de pescuit, firma Daiwa oferă o undiță de 4,4m, cu o greutate de numai 100g, realizată din carbon de înaltă calitate ce oferă o rezistență și durabilitate crescută. Dimensiunile, finisajul de top și acțiunea medie la o lungime considerabilă fac din Tenkara LT un câștigător sigur pentru cei care îndrăgesc această metodă.Mulinete

efttex2014_4
Sage Manufacturing - Sage DomainDisponibile din august 2015 și fabricate în 3 mărimi, #5, #8 și #10, combină un cadru închis preferat de mulți puriști ai lansetelor de două mâini, eliminând astfel eventualele prinderi ale șnurului, cu avantajele oferite de un tambur cu diametru mare.

Sunt realizate din aluminiu 6061-T6 tratat pentru o rezistență crescută și au performantul sistem încapsulat de frânare SCS, specific firmei Sage.

Preț estimativ 340 USD


efttex2014_5

Pure Fishing - Hardy Ultralite SDS
Ușoară, tambur ultra-large, sistem de frânare pe disc de carbon ce oferă o durabilitate crescută și acțiune perfectă.

Un însoțitor de neînlocuit la partidele de pescuit în apă sărată.efttex2014_6A Qualie Industrial CO LTD - Omoto FX 6/7Mulinetă cu tambur mare, interschimbabil, fiind realizată din aluminiu de calitate, frână pe disc, pentru șnururi de clasă 6 și 7, ușor de modificat pentru mâna stângă sau dreaptă.


Raport imbatabil preț-calitate.efttex2014_7
Șnururi

efttex2014_8Rio Products - InTouch Rio Gold


Cel mai bine vândut șnur al companiei, Rio Gold, este disponibil acum în formula ConnectCore ce-i conferă o rezistență deosebită la întindere.


efttex2014_9Snowbee UK LTD - XS-Plus Fly Linie


Disponibile între #2wt și #5wt, sunt realizate din materiale moderne ce conferă o flotabilitate crescută și un diametru extrem de mic pentru fiecare clasă, ceea ce face ca rezistența aerului în lansări să scadă semnificativ. Totodată, transmiterea energiei, controlul șnurului și lipsa memoriei sunt favorizate de diametrul redus.


efttex2014_10First Dart - All-Viz Fly LineȘnurul prezintă pe întreaga sa lungime două culori dispuse față în față (una închisă și una deschisă), ceea ce-i oferă o vizibilitate crescută, indiferent de condițiile și culoarea apei.
Monofilament

efttex2014_11


Snowbee UK LTD - XS 100% Fluorocarbon Line


Fir realizat 100% din fluorocarbon, cu o rezistență crescută la noduri și o flexibilitate bună.

Disponibil în diametre de la 0,15 la 0,28 mm.efttex2014_121

Waderși și bocanci

Jensen Fly Fishing - Bering Waders


Waderși destinați pescuitului în ape foarte reci, partea inferioară este realizată din neopren de 4mm foarte flexibil, partea superioară este realizată din material impermeabil din 3 straturi ce permite aerisirea. Croiala picioarelor este asimetrică pentru a crește durabilitatea și a urmări mai bine linia corpului, iar îmbinările și cusăturile au fost poziționate în zonele unde tensiunea este minimă.


Snowbee CO LTD - SFT Zip-Front Breathable Waders

Materiale de calitate, finisaj foarte bun, îmbinarea părților fără cusături rigide și groase ce pot duce la fisuri, materiale din 3 straturi cu o greutate redusă. Prețul de 390 de lire.

efttex2014_13


Rudi Heger/Traun River - Patagonia Foot Tractor Wading BootSpecifice pentru aceștia sunt plăcuțele de aluminiu, multidirecționale, ce conferă o aderență deosebită pe suprafețe variate.

Prezintă un design reușit, sunt construite din materiale de calitate și au un finisaj perfect.efttex2014_14Jachete și pantaloni


Plano Synergy - Fabrill Ice Suit


Set conceput pentru comfort, performanță și siguranță, cu un design ergonomic ce a fost realizat având în vedere pescuitul sportiv.


Daiwa - GORE-TEX DW-1004-Black
Set format din pantaloni și jachetă ce oferă protecție în cele mai dificile și solicitante medii.


Rapala VMC - Interface Rain Suit

Set format din jachetă și pantaloni, realizat din materiale impermeabile din 3 straturi care permit și o bună aerisire, ergonomic, fermoare impermeabile.


Rudi Heger/Traun River - Patagonia SST Jacket 2015

Modelul reproiectat al celebrei Steelhead, Salmon and Trout - denumirea neprescurtată a jachetei - este programat pentru lansare în viitorul sezon de pescuit. Una dintre cele mai cunoscute, funcționale și complexe jachete existente pe piață va beneficia în noua versiune de cele mai moderne și performante materiale.


Shimano Europe - Shimano RB-014M

Set impermeabil, fabricat din Gore-Tex, util în cele mai variate situații de pescuit.
efttex2014_15

Accesorii

Rudi Heger/Traun River - Patagonia Stormfront Hip Pack

Geantă pe șold, perfect adaptată pentru orice condiții meteo, în apă dulce sau sărată.

Fermoarul este rezistent la corodare și nu permite intrarea apei, cureaua de deasupra făcând-o utilă și ca o mică geantă pentru barcă.


efttex2014_16

Costa Sunglasses - Costa Hamlin

Ochelari cu lentile polarizate, din sticlă sau din plastic, bazate pe tehnologia de fabricare 580™, ce permite obținerea unui nivel maxim de polarizare.Tomany Li CO LTD - Polarized Sun Glasses

Ochelari cu un cadru ușor și lentile polarizate pot fi achiziționați la un bun raport calitate/preț.Snowbee UK LTD - Fly Box/Tool Kit

Cutie de muște ce include și un compartiment pentru câteva accesorii utile: zinger, pensă hemostatică, cleștișor etc.

efttex2014_19