Open Cormoran Uzlina - interviu cu dl. Raul Tătar

cor_uzlina3
A doua ediție a Open-ului Cormoran - Uzlina s-a desfășurat în perioada 23-25 octombrie, eveniment ce a marcat practic sfârșitul sezonului competițional de pescuit cu muscă artificială din 2015. Delta Dunării a găzduit timp de trei zile 10 muscari ce au participat la acest concurs pe echipe care promovează un stil spectaculos și atrage din ce în ce mai mulți practicanți. Open-ul a fost organizat de Fly Fishing Dedicated în colaborare cu Egreta Resort și Complexul Cormoran, iar despre „Operațiunea Monstrul” din weekend-ul trecut am vorbit cu dl. Raul Tătar.

cor_uzlina2

Cum a fost atmosfera și cum a decurs reîntâlnirea muscarilor?

Raul Tătar: Ne-a făcut mare plăcere să ne revedem în Deltă, toată lumea s-a bucurat când a ajuns acolo. Am petrecut câteva zile foarte plăcute, a fost mai degrabă o întâlnire între prieteni decât un concurs de pescuit. A fost ultimul open din 2015, rezultatele nu influențau semnificativ clasamentul final, astfel că atmosfera a fost relaxată. Ca organizator m-am bucurat că evenimentul a decurs în condiții bune, este a doua ediție a acestui open și voi continua să-l promovez și în anii viitori.

cor_uzlina1

Câteva cuvinte despre condițiile atmosferice și apă?

Raul Tătar: Vremea a fost nefavorabilă, a bătut vântul, au fost valuri, ceea ce a creat destule probleme muscarilor. În ziua de antrenamente unii au dat la spinning, alții la muscă, cu rezultate diferite, dar s-au prins câteva știuci. Problema a fost că la concurs s-a prins foarte puțin. Apa era destul de caldă și scăzută. Ce s-a prins s-a prins între ape, la o adâncime de 50-60 cm. Vegetația nu căzuse încă.

cor_uzlina5

Spuneați că s-a prins destul de puțin în concurs...

Raul Tătar: Din păcate da, aceasta a fost singura problemă. În total s-au prins cred că 7 sau 8 știuci în 3 manșe. Au fost multe gherle. Apa a fost limpede și vedeai știucile cum fugeau de sub barcă, cum se deplasau, dar nu mâncau deloc. Știuca e un pește foarte capricios. Înainte de concurs s-au prins ceva pești... Gigi Hădărean când a pescuit la twister și vobler a prins 3 știuci foarte mari și a scăpat două, el fiind începător la știucă. În antrenamente eu am prins 7, am scăpat 5 și am avut 4 atacuri în decurs de două ore. Sâmbătă și duminică situația s-a schimbat. De exemplu, duminică au mai fost pe lac câțiva pescari la spinning, în afara concursului nostru, iar aceștia nu au prins nimic... la muscă doar eu am prins o singură știucă. Pe de altă parte, cred că situația aceasta a început din vară când, din cauza căldurii, au murit foarte multe știuci. Cu siguranță lacul este departe de bonitatea și potențialul pe care le știam și eram obișnuiți.

cor_uzlina4

Cine a prins cea mai mare captură și cum a arătat podiumul?

Raul Tătar: Eu am prins cea mai mare captură, o știucă de 67 cm. Primul loc de pe podium a fost ocupat de echipa din care am făcut parte alături de Zsolt Ordog, pe locul doi s-a clasat echipa Fortuna formată din Mihai Vasilescu și Gabriel Kilin, locul trei a revenit echipei alcătuită din Ovidiu Pop și Buzea Constantin.

cor_uzlina6

Ce lansete și șnururi s-au folosit?

Raul Tătar: Lansete între 9 și 10 picioare, de clasă mare, 7 sau 8, cu șnur intermediar. Nu s-a folosit șnur plutitor. Streamerele utilizate au fost foarte diverse, mici sau mari, în culori naturale sau stridente.


Cum au fost gazdele?

Raul Tătar: Gazdele de la Egreta Resort au fost primitoare ca de obicei, condițiile de cazare excelente, de patru stele, mâncare până peste cap. Ne-am simțit foarte bine și vreau să le mulțumesc încă o dată.

cor_uzlina7

Cum vedeți edițiile viitoare?

Raul Tătar: Din ceea ce am discutat, una dintre opțiuni ar fi să mutăm acest open la Periprava. Nu cred că lacul de la Uzlina se va putea reface atât de repede pentru a ajunge la adevăratul său potențial. O să vorbim și cu ceilalți muscari pentru a găsi cea mai bună locație. Dar cu siguranță viitoarele ediții ale concursului din Deltă se vor desfășura și voi încerca să promovez cât mai bine acest stil de pescuit.


Care sunt planurile clubului dvs pe termen scurt și mediu?

Raul Tătar: Vom avea cât de curând o ședință, au venit membri noi, alții au plecat, și vom stabili acțiunile de pe agenda clubului nostru. Dacă vremea ne ajută, am vrea să organizăm o ieșire cu membrii clubului nostru în Deltă, chiar anul acesta, la Holbina Trei Bibani. Desigur, vom organiza câteva concursuri din calendarul competițional din 2016, plus tabere sau alte acțiuni legate de muscărit.