Jazz & Fly Fishing

jff
Este numele unui proiect ce îmbină jazz-ul și pescuitul la muscă. Patru scandinavi, veseli, plini de viață, excelenți muzicieni și buni pescari la muscă alcătuiesc cvartetul Jazz & Fly Fishing, într-o asociere inedită a celor două domenii, de mare succes și excelent primită la nivel mondial.

„Un vis devenit realitate”, așa este caracterizat proiectul de către Havard Stubo, chitaristul grupului. Totul a început în 2008... Joona Toivanen era nemulțumit că nu are timp să pescuiască în lacurile și râurile nordice în timp ce susținea concerte cu diferite formații. S-a decis să creeze un grup de jazz cu oameni care au aceleași preocupări: muzicieni profesioniști și pasionați de pescuitul la muscă. Astfel, timpul dintre două concentre poate fi petrecut pescuind. „De asemenea, acest lucru ne oferă o scuză foarte bună pentru a merge mai des la pescuit, fără să avem probleme cu soțiile noastre, deoarece noi mergem să... muncim”.

Primul lor album se numește Slow Walking Water (2011) și a fost excelent primit atât de public, cât și de critici. Au susținut concerte la mari festivaluri internaționale, dar și în mici cluburi de jazz... iar între reprezentații au pescuit.

Site-ul grupului le-a adus o mare notorietate internațională, iar simpatia și originalitatea celor patru muzicieni și pescari a dus la realizarea unei serii TV și a unui film ce va apărea la sfârșitul anului 2012.

Componență:
Joona Toivanen - clape - născut în Finlanda, pescar de la 15 ani
Tapani Toivanen - bass - a învățat să pescuiască de la fratele său Joona
Fredrik Hamra - percuție - născut în Suedia, este cel mai bun pescar al grupului
Havard Stubo - chitară - născut în Norvegia, excelent pescar de somon

Site:
https://www.jazzandflyfishing.com