EFTTEX 2017, Budapesta - partea II

efttex_buda_093


Mulinete

efttex_buda_013

MTX Fly Reel este o mulinetă propusă de firma Hardy la această categorie ce prezintă un cadru din carbon hibrid și aliaj de înaltă tehnologie, tambur de capacitate mare și un sistem de control al frânei pe disc cu posibilitate de reglaj de 340°. Preț peste 300 euro.

efttex_buda_016

Spectrum LT de la Sage este o mulinetă cu un sistem de frânare foarte performant, tambur mare și greutate redusă. Preț peste 300 euro.

efttex_buda_009

i.D Fly Reel produsă de Redington este o mulinetă cu o fațetă plată ce poate fi colantată, din aliaj de aluminiu, cu un tambur mare și un sistem eficient de reglare a frânei. Preț 89.99 USD.

efttex_buda_014

Ross Reels Evolution R (Tiemco) este o mulinetă cu design special și funcțional. Sistemul de frânare este etanșeizat, cu o plajă largă de reglare. Este fabricată din materiale de înaltă tehnologie, foarte ușoară și durabilă. Preț 455-495 USD.

efttex_buda_008

Truefly SLA Mk2 este mulineta celor de la Wychwood cu un cadru de aluminiu ușor, sistem de frânare semi-etanșeizat, produsă în 3 variante pentru șnururi de clasă 5/6, 7/8, 9/11. Preț sub 90 lire sterline.

efttex_buda_015

Freestone Fly Reel - Rudi Heger/Traun River - este o mulinetă din aluminiu, cu un sistem de frânare etanșeizat, disponibilă în 3 mărimi. Preț 199 euro.

efttex_buda_017

Infinity, produsă de cei de la Alfa Fishing Products, se adresează pescarilor din categoria Big Game. Un tambur generos, cadrul închis ce împiedică prinderea șnurului, designul plăcut și calitatea produsului fac din Infinity o alegere potrivită pentru mulți practicanți ai genului. Preț peste 300 euro.

efttex_buda_019

Super large arbor waterproof fly reel este o mulinetă produsă de BTI Sports Yangzhou, disponibilă în mărimi de la 2/4 la 12/14, sistem de frânare din carbon, etanșeizat. Intervalul de preț 101-199 euro.

efttex_buda_064

efttex_buda_065


Îmbrăcăminte

efttex_buda_024

Wadertek Convertible Bootfoot Wader de la Aquaz prezintă 4 straturi atât la nivel superior, cât și la nivelul picioarelor. Au o foarte bună rezistență la uzură, cusături de calitate, multiple accesorii și pot fi purtați și pe șold. Din păcate pentru cei care preferă bocanci, cizmele de cauciuc sunt integrate. Preț 499 euro.

efttex_buda_031

Korkers Darkhorse, bocanci de la firma Rudi Heger/Traun River, au două perechi de tălpi interschimbabile, una din pâslă, cealaltă din cauciuc, sistem rapid de închidere, materiale de calitate, design reușit și finisare bună. Preț 199 euro

efttex_buda_034

NO-LEAK, mănuși prezentate de firma Voll Vill Enterprise, sunt confecționate din neopren de 2.5 mm, ceea ce le conferă un confort crescut, neincomodând mișcările. Preț 50 euro.

Redington Women’s Sonic-Pro Wader sunt special concepuți pentru pescărițe. Sunt ușori și durabili, prezintă patru straturi impermeabile ce permit totodată o bună aerisire. Au un design dedicat pentru a se potrivi pe corpul persoanelor de sex feminin, cu inserturi elastice pe laterale ce elimină cutele și acumulările de material, facilitând o deplasare confortabilă și mișcări libere. Preț 299 USD.

efttex_buda_096

PRO Wader Adjustable este propunerea celor de la Traun River/Rudi Heger. Ușori, rezistenți, material dublat de la genunchi în jos pentru o rezistență superioară. Interval de preț 200-299 euro.

efttex_buda_033

New Explorer – cizme ale polonezilor de la Sapro System (CAMMINARE) de foarte bună calitate, flexibile, căptușeală detașabilă, foarte rezistente, ce pot fi purtate în orice anotimp datorită caracteristicilor termice ale etilen-acetat de vinil (EVA)- Preț 12 Euro

efttex_buda_059

Englezii de la Snowbee propun PVC GRANITE fabricați din PVC laminat, extrem de rezistenți (principala caracteristică a acestora), fără a fi grei sau rigizi, cu îmbinări flexibile și bine lucrate. Cizmele sunt integrate; preț recomandat de vânzare 39 de lire sterline.

efttex_buda_077

Scierra X-Stretch – model deosebit prin materialele elastice folosite în partea superioară ce-i conferă un design foarte confortabil și permit o bună respirație a corpului. Durabilitate superioară prin folosirea în partea de jos a 3 straturi din țesătură de poliester, flexibili. Sunt ușori, cu o excelentă finisare și atenție acordată detaliilor, pot fi folosiți atât în apă dulce, cât și sărată, în condiții variate de temperatură. Preț peste 300 de euro.

efttex_buda_072

Featherweight Power Wader de la Voll Will sunt waderși speciali datorită caracteristicilor materialului FIR-SKIN din care sunt fabricați. Extrem de ușori (800 g perechea), flexibili, extensibili, cusături rezistente, păstrează foarte bine căldura organismului, ceea ce-i face utili în apă rece, permit o respirație medie a corpului. Materialul este deosebit: extensibil și flexibil, plăcut la atingere, prima impresie este că sunt făcuți dintr-un material textil gros. Singura problemă, la fel ca și anul trecut, este designul cel puțin nereușit, iar culoarea negru cu alb reflectorizant te lasă fără cuvinte. Preț 300 euro.

efttex_buda_102

SDS Gorge Waders a celor de la Wychwood sunt eleganți, foarte rezistenți datorită utilizării de materiale în 5 straturi, cusături de calitate, buzunar rezistent la apă. Preț 209 lire sterline.

efttex_buda_108

efttex_buda_114

Este de remarcat oferta industriei materialelor plastice din Polonia și numeroasele firme prezente din această țară – cizme de diferite mărimi, waderși, hanorace și pelerine, cutii și recipiente. Pe de altă parte, vedem că celebra Good Year, cu o serie de cizme și waderși, este distribuită acum pe piața europeană de italienii de la Carson.

efttex_buda_062

efttex_buda_063

efttex_buda_113

efttex_buda_098

efttex_buda_112

efttex_buda_111


Ochelari

efttex_buda_103-2

efttex_buda_007

Reefton sunt recomandarea celor de la Costa pentru pescuitul în apă dulce. Rame mari, se poate opta pentru lentile din sticlă sau policarbonat, primele oferind o mai bună claritate, cele din urmă o greutate redusă. Interval de preț 100-199 euro.

efttex_buda_003

WX BOSS de la Wiley X prezintă rame cu formă specială pentru un confort sporit. Lentile din policarbonat de culoare chihlimbar, polarizate, cu strat protector împotriva zgârieturilor, hidrofobic și antireflex, opțional cu dioptriile necesare. Interval de preț 100-199 euro.

efttex_buda_004

ZC-R700 – lanternă de cap de la firma Zexus, cu o strălucire foarte mare - 650 de lumeni, reîncarcabilă USB, 11 ore de funcționare cu indicator de baterie. Preț: 120-150 euro

efttex_buda_002

Japonezii de la Linesystem, în colaborare cu SWANS, ne propun RED impact LION-II, ochelari cu lentile polarizate, filtru UV, accentuează culorile pentru o mai bună vizibilitate a liniilor de pescuit, a plutelor sau a nălucilor. Au două tipuri de lentile, pentru vreme însorită sau noroasă, pernițe de nas ajustabile, portochelari dedicați. Interval de preț 200-299 euro.

efttex_buda_005

Sports Magnifiers de la Snowbee, ochelari polarizați foarte utili, cu lentile de mărit basculante de până la X2.5, brațele ochelarilor sunt cauciucate pentru un confort sporit. Preț 39 lire sterline.

efttex_buda_118

efttex_buda_117

efttex_buda_104


Diverse

efttex_buda_082

efttex_buda_081

Turrall – nimfe pentru păstrăv sau lipan legate cu bile de tungsten Bidoz.

efttex_buda_083

Fly Expert, o serie de insecte terestre de la Shy Fishing

efttex_buda_086

BTI Sports Yangzou - Cutii de silicon, subțiri, rezistente la ap

efttex_buda_027

Hells Anglers Technical Vest – vestă model scurt, material foarte rezistent, 16 buzunare, buzunare mari pe spate, se poate ajusta la umeri și în laterale. Greutate cca. 800g, interval de preț 0-100 euro.

efttex_buda_087

W3 Street Sling, bandulieră a celor de la Westin, cu un design reușit și foarte utilă pentru o deplasare minimalistă. Interval de preț 0-100 euro.

efttex_buda_099

efttex_buda_100

efttex_buda_101

The Gear Trap – serie de 3 veste de mărimi diferite propuse de Wychwood, moderne, ușoare, cu un design reușit. Preț până la 86 de lire sterline.


Accesorii

efttex_buda_029

efttex_buda_036

Cuda Multi-Function Line Clipper este un un accesoriu indispensabil pe apă, produs de Acme United Europe GmbH, cu ajutorul căruia se pot tăia firele, lega cârligele, slăbi nodurile sau ascuți cârligele. Interval de preț 0-100 euro.

Handle trout landing net – minciog produs de BTI-Sports Yangzhou, cadru de lemn, plasă din poliester cauciucată, finisare excelenă. Interval de preț 0-100 euro.

efttex_buda_030

Dragon, caiac produs de FeelFree Kayaks EU, este un model pentru ape mari ce poate fi condus în condiții dificile. Prezintă o carenă lungă și curbată ce menține cu ușurință direcția de deplasare, precum și numeroase accesorii pentru pescari. Preț peste 300 euro.

efttex_buda_075

efttex_buda_076

Float Plus Pro este primul sistem de propulsie dedicat bărcilor gonflabile pentru pescuit, cu telecomandă, memorie și sistem de conservare a energiei. Poate funcționa continuu 11 ore cu o viteză de 5km/h, are o greutate totală de 5.8 kg.Preț de comercializare 1275 euro.

Carbon Fibre Wading Staff – băț de sprijin pentru deplasarea în apă din fibre de carbon produs de Pioneer Technology NZ LTD. Interval de preț 0-100 euro.

efttex_buda_028

RCD Precision Line Scissors - foarfece Rapala, folosit îndeosebi în pescuitul cu năluci. Interval de preț 0-100 euro.

efttex_buda_037

efttex_buda_053

The Braid Cutter – foarfecă produsă de polonezii de la Renomed, excelentă calitate. Firma prezintă o gamă variată de acest tip. Interval de preț 0-100 euro.

efttex_buda_035

Headgate with tippet spools – distribuitor de fire al celor de la Rio, ușor, fabricat din aliaj de aluminiu, admite un număr mare de role. Interval de preț 0-100 euro.

efttex_buda_040

Thermo-WADE TW 07 este un băț de sprijin pentru deplasarea în apă din aluminiu, ce prezintă în capăt un afișaj electonic pe care poate fi citită temperatura apei, alarmă pentru variația temperaturii, LCD iluminat, înregistrează ora și temperatura. Preț 134 lire sterline.

efttex_buda_043

Și multe altele... minicioc cu lanternă, diferiți clești, menghină pentru mulinetă de muscărit din titaniu la 35 euro produsă de SeaGuide, radare și camere pentru filmări sub apă, clonc din carbon pentru pescuitul la somn.

efttex_buda_050

efttex_buda_070

efttex_buda_069

efttex_buda_073

efttex_buda_080

efttex_buda_110

efttex_buda_107