Open Delta Dunării - interviu cu dl. Raul Tătar

opendelta2017_08

Sâmbătă, 14 octombrie, s-a desfășurat în Delta Dunării, la Uzlina, penultima etapă din Campionatul Național AGVPS. Concursul de pescuit cu muscă artificială la știucă a ajuns la cea de a III-a ediție și s-a bucurat de prezența a 13 participanți, însă, din cauza vântului puternic din ziua competiției, au fost prezenți la start doar 11 muscari. Detalii de la acest open special ne-au fost oferite de dl. Raul Tătar, organizator și concurent.

opendelta2017_05

Câteva cuvinte despre a III-a ediție a concursului de pescuit cu muscă artificială la știucă...

Raul Tătar:
Open-ul s-a desfășurat la Uzlina, la Complexul Hidroconstrucția. Am ajuns aici 13 pescari, dar la concurs au participat numai 11, pentru că sâmbătă a fost vânt mare, valuri, iar 2 dintre noi au renunțat. Atmosfera a fost super-OK, vineri am făcut antrenament și s-a prins destul de bine. Sâmbătă, din păcate, vremea nu a fost de partea noastră, iar numărul de capturi a fost mai mic.

opendelta2017_02

A plouat?

Raul Tătar:
Nu. A fost însă vânt, a bătut cu 30-40 km pe oră, iar sâmbătă au avut loc toate cele 3 manșe, de câte 3 ore fiecare, astfel că întregul concurs a fost afectat de această vreme. S-a lansat mai greu, majoritatea concurenților au pescuit pe canal, doar eu cu Cristi Peev am dat de pe platformă.

opendelta2017_03

Cum a fost apa și cum s-a prins?

Raul Tătar:
Apa era scăzută, semnificativ scăzută. În plus, nici știucile nu prea mâncau, unii dintre localnici au spus că sunt în perioada în care își schimbă dinții. Cu o săptămână înainte a avut loc aici un concurs la spinning și s-au prins circa 200 de știuci... Noi, sâmbătă, abia am scos 32. Nu e rău, dar se putea mult mai bine. Pe de altă parte, pe durata desfășurării openului, am văzut că au mai fost câteva bărci la spinning, dar nu au prins nici măcar un sfert din cât am prins noi.

opendelta2017_07

Apa s-a refăcut după ce în 2015 bonitatea lacului scăzuse semnificativ?

Raul Tătar:
Acum sunt pești. Cu o zi înainte de concurs am prins în câteva ore 14 bucăți, dar nu am stat toată ziua în incintă, la amiază am ieșit, am fost să pescuiesc cu fiica mea și fiul unui prieten într-o zonă sălbatică. Băieții au prins vineri chiar și 25 de bucăți... S-a prins bine cu o zi înainte. Poate că și aceasta a fost o cauză a numărului mic de capturi prinse în concurs, pentru că multe știuci au fost înțepate la antrenament, iar a doua zi nu au mai mușcat. Dar cauza principală a fost vremea, vântul care a bătut foarte tare. Au fost valuri, știucile s-au împrăștiat, s-au ascuns printre trestii, apa era mică... eu am prins în apă de 30-40 cm, dar exemplarele erau mai mici. Pe canal s-au prins știuci mai mari.

opendelta2017_06

Cine a prins cea mai mare știucă și cum a arătat podiumul?

Raul Tătar:
Titlul pentru cea mai mare captură i-a revenit lui Adrian Vlasiu, care a reușit să prindă un exemplar de 88 cm. S-au prins știuci frumoase, multe dintre ele au fost de peste 70 cm, cea mai mică cred că a fost de 47,5 cm. În ceea ce privește podiumul, pe locul III s-a clasat Cristi Peev, locul II a fost ocupat de Gigi Hădăreanu, iar locul I a fost câștigat de mine.

opendelta2017_01

Ce șnururi și imitații s-au folosit?

Raul Tătar:
Cine a dat de pe platformă a folosit șnur plutitor, iar majoritatea celor care au pescuit pe canale au utilizat șnur intermediar. Din ceea ce am văzut, s-a prins cu imitații de tip Fire Tiger și cu streamere ce aveau corp alb și cap roșu.



Câteva cuvinte despre organizare și viitoarele ediții ale acestui open...

Raul Tătar:
Gazdele au fost OK, condițiile de cazare sunt bune la complexul Hidroturism, nu am avut nimic de reproșat. În ceea ce privește organizarea, pot să vă spun că inițial am vrut ca această ediție să se desfășoare pe Obretin, dar am înțeles că locul este destul de braconat și am decis în ultimul moment să ținem aici openul. Mă gândesc ca la anul să organizăm concursul pe Chilia.