Open Câmpul Cetății - interviu cu dl. Raul Tătar

campcetat20191013_05

Ultima etapă din campionatul național s-a desfășurat în zilele de 12 și 13 octombrie pe lacul de la Câmpul Cetății, concurs de pescuit de pe mal la care au participat 17 muscari. Despre cum s-a prins, câștigători și planurile Fly Fishing Dedicated am discutat cu dl. Raul Tătar, organizator al acestui open și competitor.


campcetat20191013_06

Cum au fost vremea și apa la Câmpul Cetății?

Raul Tătar:
Vremea a fost super-frumoasă, cald, nu a fost nici o problemă din punctul acesta de vedere. Apa a fost ok, înainte de concurs au fost câteva ploi și era puțin tulbure, dar acum s-a limpezit cât de cât, a fost pescuibilă. Au fost fluctuații foarte mari de temperatură, noaptea 2-3°C, ziua peste 20°C, poate și din această cauză peștii au fost foarte mofturoși. Manșele s-au desfășurat pe două dintre lacurile din incinta de la Câmpul Cetății, pe unul a fost voie cu 3 muște, pe celălalt doar o muscă, pe unul s-a prins mai bine, pe celălalt mai slab, aceasta și în funcție de bonitate sau de numărul peștilor.

campcetat20191013_01

Cum s-a prins?

Raul Tătar:
S-au prins aproape 500 de pești, mai precis 485, în condițiile în care au participat 17 concurenți... E un număr bun, ținând cont că s-au băgat în lacul de sus doar 250 de pești. Pe de altă parte, pe măsură ce manșele se desfășurau, peștii au devenit din ce în ce mai greu de prins, astfel încât în ultima manșă, pe lacul de sus, s-au prins foarte, foarte puțini.

campcetat20191013_02

Ce imitații au mers cel mai bine?

Raul Tătar:
S-a dat cu streamere, cu squirmy, cu nimfe, însă la uscată nu s-au obținut rezultate. Participanții au pescuit cu diferite imitații pe parcursul concursului, au încercat variante, fiecare după cum a crezut că e mai bine...

campcetat20191013_04

Clasamentul final...

Raul Tătar:
Ediția din acest an a Openului Câmpul Cetății a fost câștigată de Călin Lațiu, locul secund i-a revenit lui Daniel Suciavă, iar pe locul al treilea s-a clasat Vlad Afrasiabi.

campcetat20191013_08

Câteva cuvinte despre gazde...

Raul Tătar:
La Câmpul Cetății totul a fost bine, ca de obicei. De această dată cazarea am avut-o la Pensiunea Casa Soarelui din Sovata, unde ne-am simțit foarte bine, am stat acolo pentru că la Câmpul Cetății nu au fost locuri libere.

campcetat20191013_07

Cum s-a văzut anul acesta cumpetițional și care sunt planurile Fly Fishing Dedicated pentru anul viitor?

Raul Tătar:
Ce pot să vă spun... Anul acesta competițional a fost și nu prea a fost, am participat la destul de puține concursuri din campionat, însă mă bucur că am reușit să termin pe primul loc în clasamentul general. Anul viitor voi organiza openul de la Câmpul Cetății, nu am în vedere organizarea altor concursuri din campionat. Mă gândesc ca, împreună cu cei din clubul nostru, să facem un concurs amical în Deltă sau pe un lac de bass, dar vom vedea și în funcție de vreme și de timpul liber al oamenilor. În ceea ce privește competițiile internaționale, intenționez să particip, nu ne-am hotărât dacă la Europene sau la Mondiale, dar din clubul Fly Fishing Dedicated vor merge două persoane.