Open Mureș - interviu cu dl. Raul Tătar

openmures2015a
În zilele de 10 și 11 octombrie a avut loc Open Mureș, competiție pe echipe ce reprezintă penultimul eveniment din calendarul Campionatului Național din acest an. 27 de pescari ce au format 9 echipe au participat la acest concurs organizat de clubul Fly Fishing Dedicated și AJVPS Mureș. Standurile au fost plasate între localitățile Deda și Gălăoaia, participanții concurând în cele 3 manșe programate, dintre care două sâmbătă și una duminică. Despre acest eveniment am discutat cu dl Raul Tătar, concurent și responsabil de pregătirea open-ului.


openmures2015h

Cum au fost vremea și apa pe durata competiției?

Raul Tătar:
Apa a fost bună, curată, doar puțin crescută, însă nu a ridicat probleme concurenților. Sâmbătă vremea fost frumoasă, în schimb duminică s-a răcit brusc și a bătut un vânt de nu puteai să stai în picioare. Temperatura aerului era de 4 C. Dar, în ciuda acestor modificări, pot să spun că s-a pescuit bine în ambele zile. Duminică s-a câștigat manșa cu 19 pești.

openmures2015g

Cum s-a prins în cele 3 manșe?

Raul Tătar:
S-a prins bine în fiecare manșă, nu au fost diferențe semnificative între manșe. În total s-au prins peste 230 de pești, lipan, clean, mreană și foarte multe beldițe ce nu au punctat. Comparativ cu alte concursuri desfășurate pe Mureș, de această dată s-au prins destul de mulți cleni. Păstrăvi s-au prins doar doi, unul indigen și unul curcubeu.


openmures2015c
Cine a prins cea mai mare captură și cum a arătat podiumul?

Raul Tătar:
Cea mai mare captură a fost un lipan de 35 cm prins de Ovidiu Pop. În ceea ce privește podiumul, pe primul loc s-a clasat In Vino Veritas, compusă din Fernando Mihăilescu, Mihai Vasilescu și Cosmin Roșca, pe locul secund s-a situat X Factor, echipă ad-hoc formată din mine, fratele meu Lucian și Mihai Șandor, iar locul al treilea a revenit echipei Lostrița, alcătuită din Vasile Cocean, Dan Ceoarec și Călin Borda.


Ce imitații și stiluri au fost folosite de concurenți?

Raul Tătar:
Cred că 99% dintre pești au fost prinși la nimfă. Nimfele au fost, în general, variații de Pheasant Tail, coadă roșie, portocalie sau cu flash-back. S-au folosit nimfe legate în culori puternice pe cârlige mici, de 14 sau 16. Mureșul este o apă în care se prinde de obicei la nimfă, foarte rar la uscată. Chiar și cleanul se prinde aproape exclusiv la nimfă, sâmbătă am avut două standuri în care am prins 21 de cleni.

openmures2015e

Câteva cuvinte despre gazde și organizare.

Raul Tătar:
Tabăra de bază a fost la cabana RNP Gălăoaia care a fost închiriată pentru acest concurs. În acea zonă a fost și o porțiune în care nu am făcut standuri, a fost zonă de antrenament. Vreau să le mulțumesc celor de la AJVPS care au contribuit la buna desfășurare a concursului și care au oferit și premii în bani celor clasați pe podium. De asemenea, vreau să-i mulțumesc lui Florin Buzaș care m-a ajutat foarte mult la organizarea acestui open. Concurenții au fost mulțumiți, atmosfera a fost destinsă, pot să vă spun că nu a fost nici cea mai mică problemă pe durata concursului, nici o discuție. Mă bucur că la acest open am avut și debutanți, muscari cu experiență, dar care au participat pentru prima dată la o competiție.


openmures2015d-2
Pe 23-25 octombrie urmează Open Cormoran-Uzlina, organizat tot de dumneavoastră...

Raul Tătar:
Este ultimul concurs al anului, un concurs ce aduce puncte în clasamentul individual și pe echipe, însă este special datorită stilului pe care îl promovează și a locației: se desfășoară în Deltă și se pescuiește la știucă cu muște artificiale. Este un concurs pe echipe, alcătuite din doi concurenți. Știu că este un concurs solicitant, însă e un stil foarte frumos și sper că ne vom bucura câți mai mulți de această ieșire.