Interviu cu dl Marius Neamț: Mureș 5-7 octombrie 2012

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat pe Mureș ultimul concurs open de pescuit la muscă din acest an, ce a contat și ca etapă de închidere a Finalei Naționale de Pescuit la Muscă Artificială. Au participat 24 pescari, ce au concurat sâmbătă în două manșe, iar duminică în cea de-a treia. Despre concurs, câștigători, clasamentul național individual și pe echipe vorbim cu domnul Marius Neamț, Președinte al Federației Române de Pescuit la Muscă Artificială.


nagygeza1
Bună seara domnule Marius Neamț și vă mulțumesc pentru că ați acceptat să ne răspundeți la întrebări. În urmă cu două săptămâni vorbeam despre Cupa 3 lacuri și răcirea bruscă a vremii ce a afectat cum spuneați dumneavoastră „dorința peștilor de a fi prinși”. Cum au fost vremea și Mureșul în acest weekend?

Maris Neamț: Vreme bună. Ziua a fost destul de cald și un pic de vânt, iar noptea rece. Apa Mureșului a fost foarte scăzută, dar pești au fost și s-a putut pescui bine.


Vremea bună a dus și la rezultate bune?

Maris Neamț: Peștii s-au comportat foarte bine de data asta... au fost 656 de capturi în 3 manșe la 24 de concurenți. Cred că este cel mai mare număr de capturi dintr-un concurs de anul acesta.


Dacă tot am discutat despre capturi... cine a prins peștele cel mare?

Maris Neamț: Cel mai mare pește a fost prins de Raul Tătar. A prins singurul păstrăv din concurs, un păstrăv curcubeu, scăpat probabil din vreo crescătorie, cu o lungime de 31 de centimetri.


nagygeza2
Am înțeles că putem să vorbim și despre cel mai mare pește scăpat, o lostriță...?

Maris Neamț: Da, domnul Adrian Trîmbițaș... se povestește despre o lostriță în jur de un metru, iar acest lucru confirmă că, întotdeauna, cel mai mare pește este cel ratat.


Cine a ocupat podiumul la acest concurs?

Maris Neamț: Locul I a fost ocupat de domnul Florin Buzaș, domnul Raul Tătar s-a situat pe locul al II-lea, iar locul al III-lea a revenit domnului Adrian Trâmbițaș.


Rezultatele concursul de pe Mureș au permis și desemnarea Campionului Național.

Marius Neamț: Da, este adevărat. Pentru cele două concursuri importante din an, în urma cărora se desemnează câștigătorul Finalei, s-au calificat peste 30 de concurenți, dintre care la cele două competiții au participat 22. Ca urmare a punctelor obținute în cele două concursuri din Finala Națională AGVPSR, locul I și tricoul de Campion Național au revenit domnului Raul Tătar, pe locul al II-lea s-a clasat domnul Luca Moga, iar locul al treilea a fost ocupat de domnul Adrian Pop.


nagygeza3
Calendarul competițional de anul acesta s-a încheiat?

Marius Neamț: Nu încă. Mai avem un concurs de știucă ce va fi programat în noiembrie, nu știm încă data exactă pentru că depinde foarte mult de condițiile meteo și de temperatură. Acest concurs se va organiza la Târgu Jiu, în județul Gorj, la invitația celui care ne-a pus la dispoziție și lacurile pentru concursul de la Sohodol. Rezultatele acestui concurs vor conta în clasamentul general individual și în clasamentul național individual și pe echipe.


Să vorbim puțin și despre premii, sponsori și organizatori....

Marius Neamț: Această a doua etapă a Finalei Naționale a fost organizată de AJVPS Mureș, care l-a delegat pe domnul Raul Tătar, alături de domnii Varga Zoltan, Adrian Trâmbițaș și Buzaș Florin, care sunt din zonă. Aceștia s-au ocupat de buna reușită a concursului. AJPS Cluj prin persoana domnului Andrei Pop a venit la concurs și a înmânat din partea AGVPSR tricoul de campion și premiile în bani pentru ocupanții locurilor 1, 2 și 3 din Finala Campionatului Național. În rest, despre sponsori, ca de obicei, același răspuns: în anul acesta, se mai lasă așteptați.


Reporter: Dacă ați prinde peștișorul de aur, ce i-ați cere pentru anul competițional 2013?

Marius Neamț: Foarte grea întrebare. Dar răspunsul la întrebare și rugămintea către peștișor ar fi să ni se împlinească toate dorințele legate de fly fishing.

Fotografii de pe site-ul: Nagy Géza - Cabana Auguszta