Open San - interviu cu dl. Raul Tătar

san2017_14

Ultima etapă din Campionatul Național de Pescuit cu Muscă Artificială din 2017 s-a desfășurat în data de 28 octombrie pe râul San din Polonia. În cele trei manșe de sâmbătă au concurat 10 pescari, care au reușit să prindă aproape 450 de exemplare, unele de dimensiuni apreciabile. Despre această mini-excursie competițională am discutat cu dl. Raul Tătar, participant și organizator al openului.


san2017_07

Cum a fost ultimul open din acest an?

Raul Tătar:
Atmosfera a fost mai mult decât prietenească, totul a fost super-OK. Deja ne gândim la umătoarea reuniune și la următorul concurs... ne-am hotărât să facem întâlnirea muscarilor la sfârșitul lunii ianuarie, când vom avea și un concurs la copcă.

san2017_02

Vremea și apa?

Raul Tătar:
Apa era mică, foarte curată. Am avut noroc că am ținut toate cele trei manșe sâmbătă, pentru că duminică vremea s-a stricat, a fost rece și a plouat de dimineață, ar fi fost dificil să pescuim în aceste condiții.

san2017_05

san2017_10

Cum s-a prins? Cea mai mare captură?

Raul Tătar:
Foarte bine, am prins 446 de pești, o medie de 46 de pești per concurent în șase ore. Am prins pești și mici și mari, de exemplu Marius Neamț a spus că a prins indigenul vieții lui, peste 50 cm, dar la acest concurs nu am măsurat peștii, ca urmare nu s-a acordat nici titlul pentru cea mai mare captură. Un pește - un punct, indiferent de mărime.

san2017_11

Ce imitații au fost cele mai eficiente?

Raul Tătar:
S-a dat și la uscată și la nimfă. De exemplu, eu am făcut greșeala că în prima manșă am pescuit exclusiv la uscată, am prins, dar nu excelent, ceea ce s-a văzut în clasament. În următoarele manșe am dat la nimfă, am prins mult mai bine și am recuperat câteva locuri. Din ceea ce am văzut, s-a pescuit cu imitații mici, muște uscate legate pe cârlige de 20-22 și la fel în cazul nimfelor... 20, 18 maximum 16.

san2017_15

san2017_01

Cum a arătat podiumul?

Raul Tătar:
Concursul a fost câștigat de Adrian Ignat, pe locul secund s-a situat Moga Luca, iar locul al III-lea a fost ocupat de Fernando Mihăilescu.

san2017_08

Câteva cuvinte despre organizare și gazde?

Raul Tătar:
Cea mai mare parte a participanților au stat la hotelul Salamandra, un hotel frumos, foarte cochet, mâncarea de nota 10, au fost condiții foarte bune. Despre organizarea unui concurs în afara țării pot să vă spun că nu e foarte ușor, am avut noroc de această dată cu un prieten bun care e din zonă, a venit și ne-a adus autorizațiile pentru toți participanții, astfel încât nu am mai pierdut timp sâmbătă dimineața și am putut merge direct la pescuit.

san2017_12

Contează experiența acumulată pe râurile din afara țării?

Raul Tătar:
Absolut. Eu am propus acest concurs în calendarul competițional și l-am organizat pentru că Mondialul trebuia să se țină în Polonia, doar că între timp s-a schimbat cu Italia. Acesta era planul, iar experiența acumulată acum pe San ar fi contat. Oricum, este extrem de util să pescuiești pe ape pe care se desfășoară competiții internaționale.

san2017_13

Care sunt planurile clubului dumneavoastră pentru sezonul următor?

Raul Tătar:
Vom organiza câteva concursuri din campionat: Bărbat, Râul Mare, Delta... open-urile pe care le organizăm de obicei, iar concursul din afara țării, am discutat acum și cu băieții, vrem să-l facem tot în Polonia, pe Bialka, râul pe care polonezii îl consideră ca fiind cel mai bun de la ei din țară. Personal vreau să mă concentrez mai mult pe competițiile de spinning, dar voi încerca să fiu prezent și la concursurile de fly.

san2017_04