Open Someșul Rece - interviu cu dl. Alin Hirișcău

opensomrec2019_10

În zilele de 24 și 25 august s-a desfășurat Open Someșul Rece, organizat de Aqua Transilvae Club și Best Friends Fishing Club, etapă din programul competițional ce a contat și ca Finala Campionatului AGVPSR la Muscă 2019, ai cărei câștigători au fost desemnați prin cumularea rezultatelor cu cele de la Open Aventuri în Apuseni. Despre atmosfera de la Someșul Rece, cum s-a desfășurat concursul și cine a câștigat tricoul de campion anul acesta am vorbit cu dl. Alin Hirișcău, concurent și coorganizator al openului.


opensomrec2019_01

Cum au fost apa și vremea în cele două zile de concurs?

Alin Hirișcău:
Ca la aproape toate concursurile de anul acesta, am avut o zi, respectiv sâmbătă, cu puțină ploaie, care a tulburat apa, astfel încât manșele doi și trei am avut apa tulbure. S-au prins totuși ceva pești și în aceste manșe, însă nu foarte mulți. Vremea a fost favorabilă, doar câteva ore de ploaie, în pauza dintre manșe, în rest condițiile meteo au fost bune, iar apa a avut un debit normal pentru această perioadă a anului.

opensomrec2019_05

Cum s-a prins în cele două zile?

Alin Hirișcău:
În total s-au prins 387 de pești, au fost 16 concurenți, nu pot să spun, din păcate, dacă a predominat lipanul sau păstrăvul, dar, din ce am văzut, cred că s-au prins în egală măsură și păstrăv și lipan. Pe toată durata concursului și pe toată lungimea pistei de concurs s-au prins în proporții egale, s-au prins lipani chiar și pe sectoarele cele mai din amonte.

opensomrec2019_12

Majoritatea peștilor s-au prins la nimfă, foarte puțini la uscată, pentru că manșele favorabile pescuitului la uscată erau manșele 3 și 4, respectiv spre după-amiază și seară, dar atunci, din păcate, am avut apa murdară. S-au prins câțiva pești și la uscată, și eu am prins la uscată și domnul Moga pe care l-am arbitrat eu, dar 2-3 pești…

opensomrec2019_11

Cine a prins cel mai mare pește și cum a arătat podiumul openului?

Alin Hirișcău:
Titlul pentru cea mai mare captură i-a revenit lui Bocșa Darius cu un lipan de 30,8 cm, locul I a fost câștigat de Adrian Pop, pe locul al II-lea s-a clasat Bodea Andrei, iar locul al III-lea a fost ocupat de Buzaș Cotea Ioan.

opensomrec2019_08

Câteva cuvinte despre finala din acest an și cine a câștigat tricoul de campion?

Alin Hirișcău:
Acest open a fost cel de al doilea concurs al Finalei 2019, cumulat cu openul de pe râul Arieș, titlul de campion i-a revenit lui Adrian Pop, pe cea de-a doua treaptă a podiumului a urcat Buzaș Cotea Ioan, iar locul al treilea a fost ocupat de Buciu Darius. Despre concursurile care au constituit Finala 2019 e greu să mă pronunț, din păcate pe ambele râuri au fost probleme, pe Arieș era un debit foarte, foarte mare și s-a pescuit extrem de greu, iar la Someșul Rece au fost două manșe cu apă murdară… unii au reușit să prindă ceva mai mulți pești în cele două manșe, alții foarte puțini sau chiar deloc, ceea ce a influențat clasamentul… A dus norocul mai departe decât tragerea la sorți.

opensomrec2019_04

Cum a fost organizarea și la ce concursuri vă gândiți în 2020?

Alin Hirișcău:
A fost destul de ușor pentru că pe Someșul Rece am organizat de mai multe ori acest open, l-am mai organizat și alături de cei de la Aqua când am început eu să merg la concursuri, este râul pe care am învățat să pescuiesc la muscă și pe care cred că am pescuit cel mai mult din viața mea. De această dată, coorganizator a fost Buciu Darius, de la Aqua Transilvae Club, căruia vreau să-i mulțumesc pentru sprijin. De asemenea, vreau să le mulțumesc celor de la AGVPSR și AJPS Cluj, reprezentați la concurs de dl. Andrei Pop, care ne-au sponsorizat și au oferit premiile pentru câștigătorii podiumului. Ne-au ajutat la acest open cei de la RNP, Ocolul Silvic a asigurat paza râului și a recomandat oamenilor să nu pescuiască pe zona de concurs.

opensomrec2019_13

Pentru anul viitor ne gândim, în principiu, să ne implicăm în organizarea acelorași concursuri ca și anul acesta, respectiv openurile de pe Someșul Cald, Someșul Rece și Rebra, nu avem pentru moment ceva nou în plan.

opensomrec2019_07