Cupa Troutline Beliș 2019 - interviu cu dl. Mihai Vasilescu

cupatbelis2019_12

Sezonul competițional de pescuit la muscă artificială a debutat sâmbătă, 11 mai. Pe lacul artificial din Beliș, păstrăvăria La Gavrilă, au fost prezenți 24 de pescari care, în pofida vremii neprielnice, s-au bucurat de această primă reuniune și de provocările concursului. Domnul Mihai Vasilescu ne-a vorbit despre această ediție a Cupei Troutline Beliș și așteptările pentru noul campionat.


cupatbelis2019_05

cupatbelis2019_06

Câteva cuvinte despre debutul sezonului competițional...

Mihai Vasilescu:
Deși a fost o vreme potrivnică, am avut variații de la soare la ploaie torențială și grindină, începutul de sezon nefiind atât de favorabil pescuitului, s-a prins destul de bine: 618 pești la 24 de concurenți... Concursul s-a desfășurat conform programului, nu am avut întârzieri, au venit toți cei care se anunțaseră că vin... Totul a fost în regulă.

cupatbelis2019_01

cupatbelis2019_03

Ne-am simțit foarte bine, am prins pește, a fost frumos, chiar dacă vremea a fost cum a fost... Am avut noroc că weekendul acesta concursul s-a ținut pe lac, pentru că pe râuri nu se prea putea pescui, ținând seama de ploile care au căzut.

cupatbelis2019_15

A fost un concurs foarte tehnic, peștii nu au mai mâncat așa ca anul trecut... în toamnă orice făceai, prindeai, acum trebuia să fii mult mai atent la ce se întâmplă pe apă, la cum mănâncă în diferite momente. Păstrăvii din lac sunt în majoritate fântânel, 80% fântânel și 20% curcubeu; sunt trei generații de pești, cei de anul trecut și de acum doi ani, plus generația care a fost adusă acum trei săptămâni. Cei din anii trecuți au în jur de 1,5 kg, iar cei din generația de anul acesta au în jur de 300 g.

cupatbelis2019_10

cupatbelis2019_11

Cine a câștigat concursul și cine a fost sponsor?

Mihai Vasilescu:
Adi Pop și-a apărat titlul de anul trecut, el a câștigat și această ediție la mică diferență de locul al II-lea pe care s-a clasat Fernando Mihăilescu, locul al III-lea fiind ocupat de Sergiu Câmpian. Sponsor a fost Troutline, care a avut pentru locul I un premiu special, o lansetă de clasă 7, ce i-a revenit lui Adrian Pop.

cupatbelis2019_14

cupatbelis2019_16

cupatbelis2019_02

Cu ce imitații s-a pescuit?

Mihai Vasilescu:
S-au folosit la început squirmy, imitație de râme, streamere și muște ude, în principal de culori mov și verzui... Dar, pe măsură ce trecea timpul, s-au folosit imitații din ce în ce mai mici, deoarece, spre final, peștii erau foarte, foarte pretențioși... erau toți prinși sau măcar ratați. Proprietarul estima că sunt în lac 800 de pești, s-au punctat 618, s-au mai scăpat 200, s-au mai ratat 300... deci, cam toți peștii au văzut cârligul.

cupatbelis2019_09

Ce așteptări aveți de la sezonul competițional 2019?

Mihai Vasilescu:
Important e să fim sănătoși și să prindem vreme bună... Mai avem de organizat concursurile de pe Someșul Cald și Someșul Rece și continuăm încercările de a salva Someșul Rece de la distrugerea prin construirea de microhidrocentrale. Ne-am bucura să atragem la concursuri oameni noi, tineri, cu un suflu proaspăt, care să vină cu energii noi.

cupatbelis2019_07

cupatbelis2019_04